Tradicionalnom rock večeri krenuli su sadržaji ovogodišnje jedinstvene manifestacije po kojoj je Nova Gradiška postala nadaleko poznata, 25. „Novogradiškog glazbenog ljeta”.

Organizatori, Turistička zajednica grada Nova Gradiška i Grad Nova Gradiška i ove su se godine potrudili u naš grad dovesti eminentna imena glazbene scene iz čitave regije, a kao i svih ovih prethodnih godina sve je krenulo sinoć rock večeri u kojoj su nastupile domaće snage, The Rockeri, potom je uslijedio nastup sve popularnijeg makedonskog pjevača koji svoju karijeru gradi u Hrvatskoj Davida Temelkova.

Osim izvrsnog nastupa mladog Temelkova, večer je obilježila i sjajna gesta ovog perspektivnog pjevača. Pred brojnom publikom zaprosio je svoju djevojku Elenu, ona je, naravno, pristala, a publika sve to dočekala ovacijama i pljeskom.

Kruna večeri bio je nastup najdugovječnijeg benda, legendarnog Parnog valjka, kojima je ovo, nakon pandemijskog, godinu i pol dana dugog “lock downa” bio prvi veliki koncert.

Nezaboravni hitovi uz koje smo odrastali, zaljubljivali se, živjeli, „zapalili” su posjetitelje, i vjerujemo da na svom velikom povratničkom „postkorona” koncertu Valjak nije ostavio razočaranog niti jednog od razdraganih obožavatelja, koji su vriskom dočekali izlazak Akija, Husa i ekipe na pozornicu.

Večer su otvorili pjesmom “Ljubavna”, a uslijedili su brojni stari hitovi te poneki noviji, nastali tijekom svih ovih bogatih godina karijere Parnog valjka.

Večeras nam slijedi tradicionalno najposjećenija tamburaška večer , uz svima omiljene zvuke slavonske narodne baštine i dokazane majstore žanra, Tamburaški sastav Satir, a ove nas godine očekuje i jedinstven koncert Tri mušketira, benda u sastavu Jasmin Stavros, Mladen Grdović i Zlatko Pejaković.

Valja napomenuti da je ulaz na sve večeri „Novogradiškog glazbenog ljeta” besplatan, a posjetitelje očekuje i niz popratnih sadržaja, izložbe, kreativne radionice, sajam eno gastro ponude i suvenira, zanatski pripremljenih craft piva i još puno toga.

Komentari
Prethodni članakEuropski projekti i demografske mjere: Žitelji općine Nova Kapela proslavili Dan općine
Sljedeći članakDevet novooboljelih od koronavirusa na području Brodsko posavske županije