Kao što je i najavljeno, jučer je krenula izgradnja kružnog toka kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški.

Kako ističe gradonačelnik Vinko Grgić, ovo nije samo puki kružni tok već će to biti novo, prepoznatljivo mjesto Grada Nove Gradiške.

– Od postojećeg kružnog toka kod Policijske postaje nastavljamo do novog kružnog toka s jednim smjerom iz Gundulićeve ulice. Dakle, neće više biti dva smjera, već jedan.Ta cesta koja je danas 12, 13 metara, sada će biti promjera tri metra. Iza toga će biti zeleni pojas od 120 cm, a ono što je najbitnije je da ćemo dobiti lijepu šetnicu ispred Gimnazije i trg ispred župne crkve.

Ispred Gimnazije postavit ćemo drvene klupe, nosače za bicikle, a postavit ćemo i “pametnu” klupu koja će imati wireless. S druge strane, ono što me izuzetno veseli, ispred crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije postavit ćemo skulpturu Pape Ivana Pavla II visine 2,8 metara koju izrađuje akademski kipar Ante Jurkić. Svi ovi radovi trebali bi završiti do 15. svibnja – kaže Grgić.

 

Photo: Dejan Ivanković

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakBOKS: Andrašić i Poturović danas na pojedinačnom boksačkom prvenstvu Hrvatske za seniore
Sljedeći članakUrbana sanacija i preobrazba zone Strmac