Nakon dugih 20 godina najavljivanja i čekanja, sjajne vijesti stižu iz Gimnazije Nova Gradiška. Krenuo je projekt energetske obnove zgrade koja datira iz davne 1896. godine:

– Ovo je treći pokušaj da se kandidiramo za projekt energetske obnove i projekte Europskih fondova. Od 1896. godine kada je zgrada izgrađena Gimnazija se parcijalno obnavljala. Najveće je ulaganje bilo nakon Domovinskog rata jer je krovište bilo izravno pogođeno granatom.

Radovi su obavljani i prije četiri godine kada je krovište u potpunosti obnovljeno. To nije tajna, mi smo u zgradi u kojoj su dotrajali stolarija i fasada, tako da je ova energetska obnova u vrijednosti preko pet milijuna kuna više nego dobro došla. Obnovit će se vanjska i unutrašnja stolarija, instalacije centralnog grijanja, podovi u suterenskim prostorijama i dobit ćemo novu rasvjetu. Vjerujem da ćemo od jeseni, kada učenici krenu u novu školsku godinu, imati novu i lijepu školu.

Obnova će se odvijati u etapama. Prvo ćemo obnavljati zapadni dio škole, u istočnom dijelu će biti nastava. Odvijat će se u smjenama, sedam razrednih odjela u jednoj i u drugoj smjeni, u potpuno sigurnim uvjetima, grijanim učionicama i bez ikakvog ometanja. Nastava će se tako odvijati do kraja nastavne godine, a od jeseni ponovno idemo u jednu smjenu.

Do kraja listopada 2020. godine kompletna obnova bi trebala biti završena. Posljednje će se uređivati suterenske prostorije. Cjelokupan nastavni proces će se odvijati bez ikakvih problema. Državna matura i cjelokupan nastavni proces će se odvijati u uvjetima kakvi su i propisani – kaže ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška Ljiljana Ptačnik.

 

Komentari
Prethodni članakU nedjelju u Novoj Gradiški tematski stand-up show: ”Mi muškarci, vi žene!”
Sljedeći članakPokažimo veliko srce – humanitarna akcija za Sonju Ivančić