Gimnazija Nova Gradiška od 1. studenog sudjeluje u eTwinning projektu “Glazba jučer, danas, sutra”.

– U projektu sudjeluje 90 učenika iz četiri hrvatske gimnazije pod dirigentskom palicom četiri profesora Glazbene umjetnosti. Bit je da učenici istražuju glazbu i sve o njoj na jedan zanimljiv i poučan način. U sklopu projekta učenici će istraživati razvoj glazbe i njen utjecaj na život nekad, danas i sutra, proučavati kako je razvoj tehnologije utjecao na glazbu i njenu prisutnost u životu ljudi.

Korištenjem informacijsko-komunikacijske tehnologije istražit će i usporediti život umjetnika nekad i danas, razdoblja u kojem su živjeli i djelovali kao i prednosti i nedostatke istog.

Kao dio projekta, učenici će odabrati nekoliko pjesama te ih interpretirati na vlastiti način dajući moderni naglasak i viziju budućnosti, a ujedno usvojiti nova znanja o umjetnosti.

U ovo predbožićno vrijeme osmislili su i projekt adventskog kalendara koji je svima dostupan već s prvim danom mjeseca prosinca. Svaki dan treba čekati ponoć, ne bi li otvorili novi prozorčić s novom glazbenom poslasticom iz različitih glazbenih kategorija i vremenskih perioda dok će nam za Božić prikazati vlastiti glazbeni mini uradak – kaže profesorica u novogradiškoj Gimnaziji i voditeljica zbora Danijela Šmuljić Matošević.

Nositelji projekta su Gimnazija „Fran Galović“, Koprivnica i IX. gimnazija Zagreb, a projektni partneri su Gimnazija Sesevete i Gimnazija Nova Gradiška.

Aktivnosti s učenicima provode profesori Glazbene umjetnosti Darija Kivač, Nikola Sebastian Jambrošić, Danijela Šmuljić Matošević i Kristina Vladušić.

– Iako je u ovo vrijeme zborovima teško raditi, naš zbor odlučio se za još jedan iskorak, a za pomoć i podršku zahvaljujemo i našoj ravnateljici Ljiljani Ptačnik – dodaje prof. Šmuljić Matošević.

Do Božića uživajmo u glazbenom izboru njihovog adventskog kalendara https://calendar.myadvent.net/?id=57a301a750b99e6af8c63fce494d5035&fbclid=IwAR0hsURrEu8-

Komentari