Dana 18. ožujka, oko 4,55 minuta, postupajući po dojavi građana policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška zatekli dvije mlađe muške osobe u krađi u trgovini u mjestu Cernik. Provedenim očevidom je utvrđeno da su rečene osobe pomoću kamena razbili staklo na prozoru trgovine, nakon čega su prozor otvorili i ušli u unutrašnjost gdje su sa prodajnih polica pokušali otuđili veću količinu cigareta, upaljača, guma za žvakanje, bombona, sokova i alkoholnih pića. Otuđeni predmeti su vraćeni vlasniku trgovine, a protiv počinitelja policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo teške krađe.

Prekjučer, 18. ožujka 2017. godine, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su uspješno dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije mlađe muške osobe koje sumnjiče da su dana 10./11. prosinca 2016. godine u noćnim satima, izvršili krađu iz trgovine u mjestu Cernik. Krađu su izvršili tako da su razbivši staklo izloga na trgovini, ušli u trgovinu, odakle su otuđili oko 17 šteka cigareta raznih marki i proizvođača, 15 boca alkoholnog pića, 120 komada Milka čokolada od 100 grama, 180 paketa žvakaćih guma „Orbit“ te 1.000,00 kuna iz registar kase. Protiv osumnjičenih policijski službenici podnose odgovarajuću kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Kao zanimljivost ističemo da je jedan od počinitelja sudjelovao u obadvije krađe u trgovini u Cerniku.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 13. do 19. ožujka, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa i smanjenja broja prometnih nesreća. U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se ukupno 9 prometnih nesreća, od toga 1 prometna nesreća s 2 lakše ozlijeđene  osobe te 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Policijski službenici su pritom utvrdili 431 prometnih prekršaja. Od težih prometnih prekršaja najviše su zastupljene nepropisne brzine, kojom prilikom je utvrđeno 154 prekršaja nepropisnih brzina, te 23 prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća nepropisna brzina utvrđena na autocesti A3 iznosila je 212 kilometara na sat, a u naselju 118 kilometara na sat. Najveća koncentracija alkohola očitana je u organizmu vozača bicikla i iznosila je 1.81  promila. Od ostalih prekršaja utvrđeno je 94 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja isteka važnosti prometne dozvole, 5 prekršaja upravljanja vozilom bez upaljenog svijetla, 17 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 14 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 7 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog ispita, a u manjem broju utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (tehničke neispravnosti vozila, upravljanje pod zabranom i sl.). Policijski službenici nastavljaju sa sličnim preventivno represivnim aktivnostima u području prometa.

Policija podsjeća sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te savjesno i odgovorno ponašanje u prometu, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i stradavanja osoba u prometnim nesrećama.

Policijski službenik za odnose s javnošću, Stjepan Kukura

Komentari