Posljednjih dana sigurno ste na Facebooku, Instagramu i Twitteru vidjeli mnogo svojih prijatelja, poznanika, ali i slavnih osoba na način kako ih niste nikada vidjeli – bitno starijima.

Aplikacija Face App pokrenula je novi viralni trend na internetu te vas poziva da putem “umjetne inteligencije transformirate svoje lice pomoću samo jednog klika” – pišu Vijesti.hr.

Ako se zabava čini potpuno bezazlenom, odvjetnica Elizabeth Potts Weinstein na Twitteru je upozorila na sporne uvjete korištenja koji Face Appu daju “stalnu, neopozivu, besplatnu i na razini svijeta” dozvolu za “korištenje, reprodukciju, modificiranje, adaptiranje objavu, prevođenje i stvaranje drugih dijela” od vašeg sadržaja.

“Ako koristite Face App dali ste im dopuštenje za korištenje vaše fotografije, ali i imena za bilo koju svrhu, uključujući i komercijalnu (na primjer, na plakatu ili u internetskom oglasu)”, napisala je odvjetnica na Twitteru.

Dodatno bi sve trebalo zabrinuti i činjenica da je aplikacija FaceApp napravljena u Rusiji, što znači da su svi podaci poslani u Rusiju. Naime, iza aplikacije koja je dostupna od 2017. godine stoji Yaroslav Goncharov, bivši inženjer Microsofta i Yandexa.

Foto: Internet

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: U ponedjeljak film ”Festival straha”
Sljedeći članakUspješno završilo još jedno “Ljeto u knjižnici”