Grad Nova Gradiška u suradnji s novogradiškom Udrugom slijepih osigurao je 11 govornih tlakomjera koji su jučer uručeni članovima navedene udruge. Govorne tlakomjere korisnicima Udruge uručili su zamjenica gradonačelnika za gospodarstvo, Ivana Trupina i djelatnik Odsjeka za društvene djelatnosti Grada, Marko Ćosić. 

Kompletnu financijsku podršku i kupovinu tlakomjera, ali i dodatnih govornih toplomjera osigurao je Grad Nova Gradiška kroz svoje projekte, naglasila je predsjednica Udruge slijepih Manuela Kumić, a sve u cilju podizanja kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba. 

Do sada su slijepi i slabovidni članovi Udruge ovisili o pomoći drugih osoba kada je u pitanju mjerenje krvnog tlaka, jer sami nisu mogli očitati rezultate. Sada uz pomoć ovih aparata koji rezultate daju tonom uvelike im je olakšan svakodnevni život s obzirom na to da se nalaze u životnoj dobi kada većina ljudi ima problema s krvnim tlakom. 

Što se tiče brige o zdravlju, ipak, predsjednica Udruge slijepih smatra kako su korisnici iste posvećeniji svome zdravlju nego neki drugi iste životne dobi, međutim bez hendikepa, zato im je ovaj govorni tlakomjer u jednu ruku i nagrada za redovitu brigu o sebi, jer aparat nije ni malo jeftin. 

Još aparata, bilo tlakomjera ili toplomjera, ali i drugih pomagala, te financijskih sredstava osiguravat će korisnicima Udruge slijepih kako njihova udruga, tako i Grad Nova Gradiška, potvrdile su to i zamjenica gradonačelnika i predsjednica Udruge, jer zadovoljstvo i kvaliteta života korisnika jedne od najaktivnijih udruga u gradu objema su imperativ. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakNovi vrtić u Rešetarima: novih 150.000,00 kn Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU
Sljedeći članakOpćini Staro Petrovo Selo odobren još jedan vrijedan projekt