Čitanje i poticanje čitanja važno je u socijalnom, intelektualnom i emocionalnom razvoju djece, stoga se nastoji od najranije dobi djecu upoznati s blagodatima koje nam čitanje knjiga pruža.

Svake godine 14. veljače obilježava se Međunarodni dan darivanja knjigom, volonterski projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju knjigom kako bi se potaknulo djecu da više čitaju.

Prema UNICEF – ovom istraživanju iz 2012. godine u kojem je sudjelovao 1621 roditelj, svako treće dijete u Hrvatskoj nema niti jednu slikovnicu ili knjigu. Upravo iz tih razloga naša se škola odlučila pridružiti ovom volonterskom projektu. Učenici, roditelji, stručni suradnici, nastavno i nenastavno osoblje prikupljalo je tijekom veljače slikovnice i knjige koje smo odlučili pokloniti CZPUZ „Kuća sretnih ciglica“ u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu.

22. veljače učenici OŠ Ljudevit gaj posjetili su djecu u CZPUZ „Kuća sretnih ciglica“ u Novoj Gradiški i obradovali ih ovom donacijom. Djeca su se jako obradovala i zahvalila svima na darovanim slikovnicama.

Nadamo se da će ovim projektom djeca usvojiti važnosti čitanja, darivanja drugih te volonterskim radom.

Autor: Marinela Andrašić

Komentari
Prethodni članakBPŽ: Evo čija su imena na predloženim listama stipendista
Sljedeći članak24 nove pozitivne osobe u Brodsko posavskoj županiji