Sinoć je u novogradiškom domu Bešlić organiziran humanitarni koncert pod nazivom “Korak za Manuelu” u svrhu skupljanja sredstava za liječenje, nakon prometne nesreće, za kolica vezane, Manuele Pavić.

Organizator koncerta njezin je suprug Danijel koji se odlučio u ovo blagdansko vrijeme darivanja pozvati sugrađane u pomoć, ne bi li skupili dovoljno sredstava za skupocijenu terapiju u svrhu Manuelina oporavka.

Manuela mlada i ambiciozna Novogradiščanka ostala je vezana za kolica prije 14 godina nakon prometne nesreće. Imala je samo 22 godine kada se njezin život potpuno promijenio, te je zbog ozljede kralježnice postala potpuno vezana za invalidska kolica. Vjeru i nadu za oporavkom Manueli je pružila jedna privatna poliklinika Glavić iz Zagreba, koja je zahvaljujući napredoj robotici, nakon detaljnog pregleda, Manueli dala veliku šansu da ponovo stane na svoje noge. 

Ako liječenje uspije Manueli bi se ostvarile želje koje gaji već 14 godina, žudi za ozdravljenjem i za tim da stane na štikle, poručuje Manuela skromno

– Moja najveća želja je da na godinu prošetam korzom, da nakon 14 godina otplešem sa suprugom naš prvi ples, a ponajprije da ustanem iz ovih kolica i da ovaj dio života zaboravim, te krenem punim korakom u novi život- motivirana je Manuela

Put do toga cilja je težak i Manueli je potrebna pomoć svih nas. Kako naše potpore i vjere u nju, tako i financijska pomoć. Samo liječenje iznosi 110 000 kuna, odnosno  9 000 kuna tjedan, a dobar dio sredstava sakupio se upravo sinoć. 

Na koncertu podrške za njenu hrabrost i upornost zasvirali su Vagabundo band, City band, Blitz band, te tamburaški sastavi Srce bećarsko i Tringelt, a preko 100 kupona i puno lijepih stvari  uručeni su od strane organizatora darivateljima. Okupilo se stoga Svima je zahvalni Manuela i njezin suprug, kako organizatorima i izvođačima, tako i onim najbitnijima, ljudima dobre volje  koji su se odazvali akciji i svojim simboličnim, ali njima vrijednim doprinosom pomogli Manueli. Posebnu zahvalu uputili su supružnici i Branku Bešliću na nesebičnom ustupanju prostora za organizaciju humanitarnog koncerta, ali i pomoći pri istoj. 

Kada supružnici smognu dovoljno sredstava za liječenje, čeka ih najteži dio posla, naporna tromjesečna terapija u nadi da će Manuela napokon stati na svoje noge. Kao i u sve do sad i  u tu borbu Manuela ulazi hrabro. 

-Spremna sam na sve, mislim da me čeka težak i naporan put i velika borba, ali ja sam inače u životu veliki borac i vjerujem da ću iz ove bitke izaći kao pobjednik. 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članak16. zimska malonogometna liga “Nova Gradiška”
Sljedeći članakRaspored blagoslova obitelji u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije i župi Jug