Problem koji se dugi niz godina „prolongirao“ s pitanjem regulacije prometa na raskrižjima kod tvrtke „Fina“ i „Tang“ konačno će biti riješen.

Najkritičnija su to mjesta u Novoj Gradiški na kojima su se u proteklim godinama često događale prometne nesreće i problem na koji su građani uzalud ukazivali. Na lošu prometnu regulaciju u ovom dijelu grada su ukazivali i pojedini gradski vijećnici, no situacija se, unatoč apelima za regulacijom prometa na ovim prometnicama u gradu, nije mijenjala.

Rješenje problemima, ipak, se nazire. Naime, danas su krenuli radovi na postavljanju semafora koji će biti na raskrižju kod tvrtke “FINA“, a kako doznajemo od ravnatelja Županijske uprave za ceste Slavonski Brod Antuna Dukića, sljedeće godine semafori će biti postavljeni i na raskrižju kod “Tanga”.

Radovi su u ingerenciji Županijske uprave za ceste Slavonski Brod.

Naime, Županijska uprava za ceste Brodsko-posavske županije izradila je Prijedlog plana održavanja i građenja županijskih i lokalnih cesta na području Brodsko posavske županije u 2019. godini i Financijski plan za 2019. godinu i projekcije za 2020. i 2021. godinu. Upravno vijeće Županijske uprave za ceste Zaključkom je usvojilo  planove građenja i održavanja za ovu godinu pa se tako među njima našla i ova dionica ceste.

Županija je osnivač  Županijske uprave za ceste, pravne osobe, koja temeljem Zakona o cestama upravlja, gradi, rekonstruira i održava županijske i lokalne ceste.

Kako je istaknuto u Planu održavanja i građenja županijskih i lokalnih cesta na području Brodsko posavske županije u 2019. godini, iako je naša Županija iznad prosjeka Republike Hrvatske prema postotku asfaltiranih županijskih i lokalnih cesta, tijekom 2019. godine planirano je u pripremu gradnje i rekonstrukciju županijskih i lokalnih cesta, (projektnu) uložiti 2.500. 000,00 kuna.

Među planiranim se projektima „našla“ i županijska cesta Nova Gradiška Ž 4158 – D 313 u koju se, postavljanjem semafora, planira uložiti 500.000,00 kuna županijskih sredstava.

– Rok za završetak radova je 60 dana, no vjerujemo, ukoliko nam vrijeme bude dozvolilo, da ćemo radove obaviti u roku mjesec dana – dodaje Dukić.

Za očekivati je da će se ovim načinom regulacije prometa drastično smanjiti broj prometnih nezgoda i uvesti reda u ovom dijelu grada.

No, tu radovima nije kraj, kako ističe gradonačelnik Vinko Grgić, već početkom sljedećeg tjedna kreću radovi na uređenju kružnog toka u središtu grada.

 

Komentari
Prethodni članakSljedeći tjedan kreće energetska obnova zgrade Nogometnog kluba „Sloga”
Sljedeći članakVanda Pirić drugu godinu najčitatelj Dječjeg odjela Gradske knjižnice