Nova predstava kazališta Moruzgva “Čudo” autora i redatelja Ivana Lea Leme, nastavak je dviju prethodnih uspješnica, Cabareta “Preko veze” i Vla Vla Vlajland cabareta.

Naime, lik Vlajne, čistačice i zdravorazumske heroine, kroz te predstave živi svoj scenski život u tri epizode. Svaka je predstava fabularno autonomna, a sve skupa prate svojevrsnu evoluciju tog publici vrlo bliskog lika. U ovom trećem nastavku, ta “žena iz naroda” postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine.

Kostimografkinja je Mirjana Zagorec, scenograf je Kristijan Popović, a uz Eciju Ojdanić u Čudu nastupa i Matija Šakoronja.

Kako u politici sačuvati moralne vrijednosti? Kako biti vođa, a ostati u službi onih koje vodiš? Može li se neokaljan proći kroz taj labirint interesa, antagonizama i podmetanja, a sve to u svakim danom sve težim globalnim društveno političkim okolnostima? Je li jedino čime se svjetski vladari trebaju trenutno baviti, zapravo, očuvanje života na planetu Zemlji i poticanje održivog razvoja u ekološki nikad alarmantnijem trenutku? Odgovore na ta, a i mnoga druga srodna pitanja, publika u novogradiškom Domu kulture je kroz niz duhovitih situacija pronašla u novoj produkciji kazališta Moruzgva.

-” Lik vlajne se jako dobro primio u narodu i publici, ona čista srca i zdravog razuma ide kroz svijet i razbija predrasude, i svoje i tuđe. Odlučili smo vlajnu staviti u 2025. godinu u kojoj svijet trpi od globalne krize. Vlajna se zahvaljujući čudu koje se dogodi počne uživati veliki respekt među narodom, zatim se odluči kandidirati za predsjednicu Hrvatske,” – kratko je opisala Ecija lik vlajne koji glumi zajedno sa Matijom Šakoronjom.

Kroz predstavu se publika može nasmijati ali i zamisliti, svi skupa prođemo crne scenarije koji se dogode ali kao i svaka Moruzgvina predstava i ova nudi rješenje problema, tako da će djelovati i terapeutski, zaključila je glumica.

Komentari
Prethodni članakSve popularniji način dolaska do gotovine u Novoj Gradiški
Sljedeći članakEvo tko sutra neće imati vode