Nemati pristup Internetu u današnje vrijeme gleda se kao nešto jako čudno. Koriste ga gotovo svi, ali najčešće nešto mlađe generacije. Možemo sa sigurnošću reći kako je Internet uvelike promijenio svakodnevni život pojedinaca i to u vrlo kratkom roku. Tehnologija iz godine u godinu napreduje, a novi uređaji na ovaj ili onaj način počinju imati svoj vlastiti pristup Internetu koji postaje i sve brži. Promjene koje Internet donosi sa sobom mogu biti pozitivne i negativne, a obratimo pozornost na neke od njih.

Svi se ponekad volimo prisjetiti djetinjstva i nekih ljepših, mirnijih i jednostavnijih vremena, kad nismo znali za posao, plaćanje režija i sve ostale odrasle stvari. Sjećate li se nekih od najzabavnijih stvari koje smo (gotovo) svi radili kao klinci? Fotografije u nastavku pokazuju usporedbu promjene života i navika koje se mijenjaju kroz godine.

Kako vrijeme prolazi mijenjaju se pravila, tehnologija napreduje, međuljudski odnosi sve su napetiji, društvene mreže novi su prijatelji. Internet je donio najveću promjenu u ljudske živote, osim pozitivnih tu su i one negativne kojih smo itekako svjesni. Internet nam može pružiti informacije o čemu god želimo. Zabava nam je dostupna na dlanu i u sekundi, a za pronaći ono što želimo treba nam jako malo vremena.

S obzirom da postoje razne društvene mreže i platforme na koje možemo postavljati naše slike, video uratke, glazbu i slično, svi imamo jednu veliku priliku svijetu pokazati svoju kreativnost te isto tako uživati u kreativnosti nekog drugog. Uz to, možemo razmijeniti mišljenja i doživljaje te se izražavati kao nikad prije. Budući da gotovo svi koriste Internet, puno je lakše pronaći ljubav online nego što je to moguće uživo. Internet kao posrednik otklanja razne neugodne situacije upoznavanja uživo i omogućuje svima lakši pristup i kontakt s osobom koja im je privlačna.

Internetom se danas služe milijarde ljudi diljem svijeta, a izum World Wide Weba snažno je utjecao na brojna područja života i zauvijek promijenio ljudsko društvo.

-” Potrebno je pronaći mjeru u korištenju tehnologije. Roditelji ne bi trebali maloj djeci dopuštati da se stalno igraju na tabletima i mobitelima. Također bi trebali više kontrolirati koje sadržaje djeca pretražuju na internetu”, savjetuje psihijatrica Irena Rojnić Palavra, koja smatra da bi za sve bilo dobro da ponekad, recimo kada su na godišnjem odmoru, pokušaju koji dan ne koristiti internet i vjerojatno će im goditi da se malo odvoje od virtualne stvarnosti.

Foto: Internet

 

Komentari
Prethodni članak„Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ – podjela paketa u sklopu projekta
Sljedeći članakPU brodsko posavska: Obavijest kandidatima za zanimanje policajac/policajka