KOD OKUČANA VLAK ISKOČIO S TRAČNICA

U subotu (4. prosinca) oko 8.30 sati, u blizini željezničkog kolodvora Okučani, policija je zaprimila dojavu da je došlo do iskakanja jednog vagona s tračnica.

Obavljenim očevidom, policijski službenici su utvrdili da je 24-godišnjak radnim strojem vršio utovarivanje kamena u teretne vagone koji su se nalazili na industrijskom kolosijeku. Isti je pomoću sajle i utovarivača pokušao pomaknuti kompoziciju vagona, nakon čega je došlo do nekontroliranog kretanja kompozicije. Nakon nekontroliranog kretanja, došlo je do iskakanja jednog vagona s tračnica, a što je zaustavilo nekontrolirano kretanja cijele kompozicije. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. U vezi opisanog, policijski službenici dostavljaju izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

PROMETNI RECIDIVIST ZA SKUPLJENE DVIJE OD ČETIRI UBOJICE, „NAGRAĐEN“ SMJEŠTAJEM U POSEBNIM POLICIJSKIM PROSTORIJAMA

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su u petak (3. prosinca) oko 14.30 sati, u Novoj Gradiški, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 59-godišnjak pod utjecajem alkohola.

Izvršenim alkotestiranjem, u njegovu organizmu je očitana koncentracija od 1,71 g/kg alkohola u krvi. Daljnjim provjerama, policijski službenici su utvrdili da je 59-godišnjak prometni recidivist, odnosno učestali ponavljač istovrsnih prometnih prekršaja te da isti nije koristio zaštitni sigurnosni pojas, kao i da mu je vozačka dozvola istekla.

Zbog opasnosti da će prekršitelj nastaviti s činjenjem prekršaja i nakon sankcioniranja, 59-godišnji vozač je doveden u policiju, gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, stalna služba u Novoj Gradiški, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

PAS UGRIZAO POŠTARA

Brodska je policija prekršajno sankcionirala 51-godišnju vlasnicu koja nije držala psa pod nadzorom. Naime, 3. prosinca oko 15 sati, na području općine Bebrina, hrvatski ovčar istrčao je iz otvorenog dvorišta obiteljske kuće te ugrizao za nogu 19-godišnjeg poštara, koji je pritom zadobio lakše ozlijede.

Policija je će o događaju obavijestiti nadležne inspekcije, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 51-godišnjoj vlasnici psa je uručen obvezni prekršajni nalog.

Komentari
Prethodni članakOpćina Cernik dodjeljuje kompostere za otpad
Sljedeći članak30 novooboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata, pet osoba preminulo