Stiglo je još jedno izvješće PU brodsko posavske koje prenosimo u cijelosti: 

Jučer (6. kolovoza) oko 16.30 sati, policijski službenici zaprimili su dojavu da na autocesti A-3 kod odmorišta Dragalić, jedna osoba narušava javni red i mir.

Dolaskom na mjesto dojave, policajci Policijske postaje Okučani utvrdili su da alkoholizirani 56-godišnji državljanin Republike Turske na naročito drzak i nepristojan način napada, i na turskom jeziku viče na zaposlenike i goste restorana na benzinskoj postaji. Izvršenim alkotestiranjem očitana mu je koncentracija alkohola od 2,57 promila.

Policijski službenici su 56-godišnjaka doveli u prostorije policije i zadržali na otriježnjenju, te su ga dana 7. kolovoza, priveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj gradiški (prekršajni odjel). U provedenom žurnom prekršajnom postupku, donesena je presuda, kojom je 56-godišnjak kažnjen novčanom kaznom od 1.200 kuna.

DOGAĐAJI TIJEKOM VREMENSKIH NEPOGODA

U utorak oko 13.30 sati u Slavonskom Brodu, tijekom vremenskih nepogoda i jakog vjetra koji je puhao, oštećen je velik broj pokretnina i nekretnina. U saniranju posljedica bile su uključene sve žurne službe koje su zajedničkim aktivnostima u najkraćem vremenu dali sve od sebe kako bi popravili nastalu štetu i normalizirali stanje.

U ulici 30. svibnja, uslijed naleta vjetra, odlomio se dio krovišta obiteljske kuće, vlasništvo 59-godišnjaka, i ozlijedio 61-godišnjakinju koja je zadobila teške tjelesne ozljede (opasne po život). Ozlijeđenoj je pružena hitna medicinska pomoć te je zadržana je na liječenju u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu.

Također, s krova obiteljske kuće 63-godišnjaka, u ulici V. Novaka, odlomio se krovni nosač električne energije, koji je prouzročio požar drvene krovne konstrukcije. Požar su promptnom reakcijom ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Slavonskog Broda prije nego se proširio.

Nadalje, u ulici Majke Terezije došlo je do oštećenja tri osobna automobila, dok je u ulici J. Hlišića drvo palo na obiteljsku kuću 60-godišnjeg vlasnika. Oštećenja osobnih automobila, kao i mnogih nekretnina evidentirana su u cijelom području Slavonskog Broda.

IZBJEGAVANJE CARINSKOG NADZORA

Nastavno na događaj Izbjegavanja carinskog nadzora od 3. kolovoza, nakon provedenog prvog ispitivanja, sudac istrage je 39-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine odredio mjesec dana istražnog zatvora, nakon čega je predan u zatvor u Požegu.

POŽAR NA OSOBNOM AUTOMOBILU

Na autocesti A-5, jučer (6. kolovoza), kod odmorišta Donji Andrijevci, u 8.15 sati, došlo je do zapaljenja osobnog automobila, kojom prilikom nije bilo stradavanja osoba. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, zajedno sa inspektorom zaštite od požara, koji su obavili očevid i pritom utvrdili da je do zapaljenja automobila došlo zbog kvara na električnim instalacijama.

Osobnim automobilom, hrvatskih nacionalnih oznaka, prethodno je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin, a na mjesto događaja izašli su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Kopanica i Javne vatrogasne postrojbe Đakovo, koji su požar i ugasili. Nastala materijalna šteta cijeni se na nekoliko stotina tisuća kuna.

O događaju policija dostavlja izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

UKRAO REGISTRACIJSKE PLOČICE

U utorak (4. kolovoza), policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, zaprimili su prijavu oštećenog 41-godišnjaka, da mu je ispred obiteljske kuće tijekom prethodne noći, nepoznati počinitelj otuđio dvije registracijske oznake s parkiranog osobnog automobila. Istog dana, oko 12.40 sati, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, zaprimili su dojavu djelatnika benzinske postaje u Vrpolju da je nepoznati počinitelj u osobno vozilo, na kojemu su se nalazile nepripadajuće, prethodno ukradene, reg. pločice natočio gorivo koje nije platio.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela krađe i kaznenog djela krivotvorenja isprave.

OTKRIVEN POČINITELJ TEŠKIH KRAĐA

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 17-godišnjim maloljetnikom, na okolnosti počinjenja dva kaznena djela teške krađe, utvrdili su da je u vremenskom razdoblju od 25. srpnja do 27. srpnja, u Slavonskom Brodu, iz objekta na kojemu se izvode građevinski radovi, nasilno otvorio samoposlužni aparat za kavu iz kojeg je otuđio kovani novac, a potom je oštetio kameru za videonadzor, oštetivši pravne osobe za iznos od nekoliko tisuća kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 17-godišnjak u srijedu (5. kolovoza), oko 19 sati također iz jednog objekta na kojemu se izvode građevinski radovi, otuđio oko 100 m električnog kabla, vrijednosti više tisuća kuna.

Policijski službenici protiv počinitelja podnose posebna izvješća Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu i Općinskom državnom odvjetništvu za mladež kao dopunu kaznenih prijava.

 

Komentari