“Svjesni smo svoje snage i odgovornosti. U ovom trenutku imamo jedan grad i 11 općina, i naš koalicijski potencijal su još jedan grad i dvije ili tri općine. Osnovni zadatak je zaustaviti iseljavanje i siromaštvo i zajedničkim dogovorom pobijediti na izborima za župana i za županijsku skupštinu.”

SLAVONSKI BROD – U restoranu Lotos danas poslijepodne predstavnici Hrvatske seljačke stranke, Socijaldemokratske partije Hrvatske, Snage Slavonije i Baranje, Hrvatske stranke umirovljenika  i Hrvatskih laburista potpisali su sporazum o predizbornoj koaliciji i zajedničkom izbornom nastupu na izborima za župana i Županijsku skupštinu Brodsko-posavske županije.

Rezultat je to dvomjesečne inicijative stranaka okupljenih oko HSS-a i SDP-a. Kandidat za župana ove koalicijske liste je predsjednik brodsko-posavskog HSS-a saborski zastupnik, Davor Vlaović, a za zamjenika župana „ezdepeovci” Stribor Valenta i Milan Mateša.

Pet stranaka: SDP, HSS, HSU, Hrvatski laburisti, Snaga za Slavoniju i Baranju  je koja će ući u izbore s ciljem preuzimanja Županije Brodsko- posavske od HDZ-a – rečeno je za današnjeg potpisivanja sporazuma.

– Svjesni smo svoje snage i odgovornosti. U ovom trenutku imamo jedan grad i 11 općina, i naš koalicijski potencijal su još jedan grad i dvije ili tri općine. Osnovni zadatak je zaustaviti iseljavanje i siromaštvo i zajedničkim dogovorom pobijediti na izborima za župana i za županijsku skupštinu.

Uz to želimo poslati poruku kako je ova koalicija poziv i ostalima da na se pridruže, daju svoje prijedloge i sugestije na koji način, s kojim projektima pokrenuti gospodarstvo Brodsko-posavske županije i kako krenuti naprijed – kazao je Davor Vlaović, kandidat za župana, uz napomenu kako je poruka kampanje koalcije „Mi zajedno možemo”.

– Dosta nam je podjela na crvene, žute, zelene, na fašiste i antifašiste, dosta nam je rasprava o arhivima i povijesti. Mislim da građani od nove vlasti u županiji očekuju politike koje će kreirati novi zamah, nova radna mjesta, kvalitetnu brigu o obrazovanju, otvaranje radnih mjesta, školovanje, sjecanje novih vještina, poslodavce koji će omogućiti stalni radni odnos a ne davati otkaze trudnicama, koji će osigurati plaće i dati time priliku ljudima da od svoga rada žive – poručio je Vlaović, naglasivši kako su u HSS posebno osjetljivi na poljoprivredu te stoga kane isticati programe i projekte kojima će garantirati razvoj Brodsko-posavske županije kroz potporne mjere.

– Veza s aktualnom vlašću ne funkcionira to sam rekao i ranije, a građani od nove vlasti očekuju novi zamah i kreiranje nove politike. Ovim potpisom sporazuma imamo priliku dati građanima novu nadu, jer svjesni smo da su nezadovoljni s političarima i da traže nove ljude. Ja nisam novi čovjek i dio kritika i ja snosim, ali uz nove partnere mislim da možemo bolje. Polučit ćemo snagu koja će donijeti novu vlas na nivou gradova i županije, ali i kvalitetniji život svakom građaninu ove županije, a ne samo nekima – istaknuo je Vlaović.

Za slijedeći tjedan najavljeno je potpisivanje sporazuma o koaliciji ovih stranaka za Grad Slavonskih Brod. Osim toga, naglašeno je danas, u onim općinama u kojima imaju svoje načelnika HSS i SDP na izbore će izaći samostalno, što znači da HSS samostalno ide u sedam, a SDP u tri općine.

 

Izvor: SBplus, Foto: Mario Jurković

Komentari
Prethodni članakZašto nikad ne smijete ostaviti uključen Wi-Fi tijekom noći?
Sljedeći članakU teškoj prometnoj nesreći izgubljen još jedan život / foto