Jučer smo posjetili zamjenicu gradonačelnika za gospodarstvo Ivanu Trupinu, te iz prve ruke vidjeli kako stoje stvari na terenu. Naime, zamjenica gradonačelnika Vinka Grgića obavila je terensku inspekciju projekta postavljanja obnovljenih klupa na dislocirane pozicije u gradu.
U svrhu poboljšanja kvalitete života ponajviše starijih osoba i umirovljenika, grad Nova Gradiška je postavio obnovljene klupe na lokacijama kod Kauflanda, Kolodvorskoj ulici, Stepinčevoj ulici, Kovačevcu, Frankopanskoj ulici i Maloj kako bi starije osobe koje žive na rubnim dijelovima grada mogle odmoriti i uzeti predah, kao i svi ostali građani kojima će poslužiti.
Zanimljivo je da je investicija bila besplatna, korištene su stare klupe iz centralnog parka. U Gradskoj upravi su samo reciklirali, prebrusili i prebojali stare klupe te ih u dogovoru s Maticom umirovljenika raspodijelili na punktove za koje su umirovljenici iskazali potrebe. Lako su ove klupe mogle završiti u glomaznom otpadu, no vizijom pravih ljudi one su ponovno reciklirane i iskorištene za dobrobit građana našeg grada.
Na jednoj od novopostavljenih klupa pored trgovačkog centra, sjedila je starija gospođa koja je s punim rukama vrećica išla iz dućana. Zamjenici gradonačelnika se zahvalila na ovom projektu, te usput dala i neke druge konstruktivne kritike za poboljšanje kvalitete života građana Nove Gradiške.
„Lijepo je vidjeti da je projekt zaživio i da je od pomoći našim sugrađanima“- dodala je Trupina, „ovo je samo mali dio koji smo započeli, a s odličnom vizijom našeg gradonačelnika Vinka Grgića mogu reći da je ovo samo početak.“
Dokaz je ovo da za dobre rezultate su potrebne svježe ideje i mladi ljudi, ako se nastavi ovim tempom sadašnje vodstvo grada bi si zasigurno moglo osigurati drugi mandat!

no images were found

Komentari