Klaster Slavonija koji obuhvaća pet slavonskih županija( Brodsko – posavsku, Požeško – slavonsku, Virovitičko – podravsku, Osječko – baranjsku i Vukovarsko srijemsku ), predstavio se na međunarodnom turističkom sajmu u Ljubljani sa 30 godina tradicije koji promovira zeleni i aktivni turizam Natour Alpe-Adria.

Sajam se ove godine održao od 30. siječnja do 2. veljače. Na sajmu je sudjelovalo preko 330 turističkih predstavnika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Austrije, Madžarske, Češke republike i Nepala.

I ovaj zajednički nastup pet slavonskih županija pod nazivom klaster Slavonija podupire financijski Glavni ureda Hrvatske turističke zajednice kroz projekt sufinanciranja sajmova u inozemstvu. Nastup na spomenutom sajmu je dio programskih i promotivnih aktivnosti za ciljem promocije turističke ponude na tržištima iz kojih prema podacima E Visitor sustava dolazi značajan broj turista koji tijekom godine posjete Slavoniju.

”Jump to the Nature” slogan pod kojim je ove godine organiziran sajam Natour Alpe Adria privukao je više od 15.000 aktivnih turista.

Autor: Ružica Vidaković, direktorica Turističkog ureda Brodsko posavske županije 

Komentari
Prethodni članakRASPRAVA O PLAĆI PRAVOSUDNIH DUŽNOSNIKA ‘Uskraćeno im je sve što je drugima normalno’
Sljedeći članakEvo kako pokušavaju ušutkati novinare