Uoči sutrašnjeg otvorenja prve novogradiške Noći knjige, na dan kad je Marulić dovršio svoju Juditu – kaže ravnateljica Gradske knjižnice – otvorena je izložba slika Dominika Poletta i fotografija Foto kluba F4.

– Otkuda kombinacija slika i fotografija: Poletto je slikar i član Foto kluba  a kako je centralna figura večeri spoj je sasvim prirodan i razumljiv. Prilika je bila i za nas da izložimo i manji dio slika naših članova, kaže predsjednik kluba F4 Željko Grganić, i sam usamljenik  za foto-objektivom.

 

– Potpuno je nevažno kakav imate fotoaparat, važna je ideja i duh. Fotografi su individualci i usamljenici, traže svoje motive ali su i društvena bića, žele pokazati  svoj stav, pogled na svijet i ako ga ostave samo za sebe nisu ništa učinili, kaže Grganić nakon službenog otvorenja izložbe.

 

Slike Dominika Poletta je predstavio akademski slikar prof. Željko Subić, a program su zvukom pratili učenici Osnovne glazbene škole Učilišta Relković,  Ida Ferković, Anja Jug i Luka Cindrić.  

 

Ravnateljica Gradske knjižnica, prof. Biljana Dakić predstavila je sutrašnji program Noći knjige (cijeli program pogledajte ovdje) . Noć knjige se pokrenula, i to u dobrom duhu. Sutra će definitivno  biti zanimljivo. Što se tiče izložbe, slike i fotografije su izložene u predvorju Učilišta, ne propustite ih pogledati.  

Autor: S.R.

 
Komentari
Prethodni članakZlatko Aga o radu Općinskog vijeća Općine Rešetari
Sljedeći članakZa Dan općine umjesto slavlja novac ide udrugama