S prvim jesenskim danima na novogradiškim ulicama zatekli smo i našeg, sada već dobro poznatog sugrađanina, Željka Peraka. Krenula jesen, krenula i sezona kestenja, a s njome i nova sezona novogradiškog kestenjara. Ove godine, ipak, nešto drukčije.

Kako ističe Perak, kestenja nikad više, kupaca sve manje…

Zatekli smo ga, od ove godine na novoj lokaciji, Gradskoj tržnici gdje peče kestenje našim sugrađanima i tetama na štandovima svake srijede i subote od 8,00 do 13 sati, a poslijepodne, već od 17,00 do 21,00 možemo ga sresti u Gradskom parku:

– Ovdje sam dok sam živ i zdrav. Kako ide?! I kupus ne ide, a kamoli kestenje. No, valja biti uporan. Ljudi priđu, netko proba i tako. Zaradi se nešto. Kako sam krenuo?! Čisto iz dosade, razmišljao sam što hvali u gradu i dosjetio se da bih mogao početi peći kestenje.

34 godine sam radio kao stolar, dobio alergiju i morao se prestati s time baviti. Puno me ljudi pita, otkuda ti sada ovdje? Lijepo, meni je dobro, družim se s ljudima, a nešto se i zaradi. Što se kaže, spojio sam ugodno s korisnim. Svi me pitaju koja je tajna dobro pečenog kestena?! Ja uvijek kažem, jaka vatra, dobra peć i puno dobre volje – s osmijehom nam kaže Željko.

 

Komentari
Prethodni članakHrvatski epidemiolozi imaju ideju: Kontakte zaraženih pratit će nezaposleni
Sljedeći članakStožer donosi nove mjere: 2421 novi slučaj zaraze