Na ovogodišnjoj 23. po redu manifestaciji Poljoprivredno poduzetničke ideje predstavili su se razni proizvođači iz županije. Među njima i mladi umjetnik, Karlo Belak koji je u lipnju otvorio svoj obrt umjetninama, Artland.

– “Bez obzira na vrijeme treba ostati svoj, autentičan. Najveći motiv za to su moja obitelj, supruga i djeca. Kad sve privatne obveze odradim onda kreće izrada, najčešće radim po noći. Najčešće se prodaju personalizirane stvarčice. Slike su posebna ljubav od kojih je sve počelo, a kasnije sam dobio ideju za izradu ostalih rukotvorina. Tu ima tehnike dekupaž, kožni nakit koji lijepim, sušim, sve što vidim da je zanimljivo stavljam na boce i kutije. Tu su i razne maske za oči, volim to viteštvo, različite materijale poput satena i pliša.” –

Karlo je svoj put započeo slikanjem i raznim izložbama najčešće u Okučanima, zatim je proširio svoj asortiman koji je izlagao diljem žuapnije i šire, najčešće po sajmovima i manifestacijama.

– “Nakit najčešće kupuju žene, majke svojim djevojčicama, dok slike i ostale umjetnine više idu kod starijih, posebice kod muškaraca. Već sam počeo ljubav prema umjetnosti prenositi na svoju djecu. Zajedno radimo neke stvari ali izražavaju se na svoj dječji način što mi je velika motivacija. U početku svog puta bilo je poprilično teško, posebice jer sam muško. Nažalost nemam veliku podršku roditelja i prijatelja, no tu je supruga koja me podržava, oduševila se umjetnošću i zapravo mi je najveća motivacija i ruka pomoći. Važno je znati tko ste vi, biti autentičan, ne treba se prilagođavati standardima samo raditi ono što volite, kad tad će doći nagrada za toliki trud,”- kaže Karlo.

Komentari
Prethodni članakPsunj Sokol velikom pobjedom za ostanak u vrhu ljestvice
Sljedeći članakSutra u Domu kulture: plesna predstava “Okvir” Zagrebački plesni ansambl