LANA POTURICA I FRANO LOVRIĆ ZAUZELI UKUPNO 3. MJESTO U OTVORENOJ LIGI OSJEČKO – BARANJSKOG KARATE SAVEZA
 
U subotu je u Osijeku održano završno,7. kolo Otvorene lige Osječko-baranjskog karate saveza. Na natjecanju je nastupilo 240 natjecatelja iz 14 klubova Slavonsko-baranjske regije.
 
Naši natjecatelji postigli su ponovo odlične rezultate. Prvi su na borilišta izašli naši najmlađi natjecatelji i u početničkim kategorijama ostvarili odličan plasman. Ivana Ivšić je u kategoriji cicibanki osvojila 1. mjesto, a u kategoriji mlađih učenica 2. mjesto. U finalu kategorije mlađih učenica sastala se svojom klupskom kolegicom Elorom Jurasović koja je ovom prilikom bila uspješnija i osvojila zlatnu medalju. U kategoriji cicibana zlatnu medalju osvojio je Filip Kvakić.
 
Nakon njih nastupaju malo iskusniji natjecatelji Frano Lovrić i Roko Samac u kategorijama mlađi učenici open i učenici open i u svakoj od tih kategorija osvajaju dvije medalje. U kategoriji mlađih učenika Roko osvaja srebro, a Frano broncu dok je u starijoj kategoriji učenika situacija obrnuta, Frano srebro, a Roko broncu. Posljednja, u pojedinačnoj konkurenciji na borilište izlazi Lana Poturica u kategorijama mlađih kadetkinja open i kadetkinja open. U mlađim kadetkinjama osvaja 5. mjesto, a u kadetkinjama 3.
 
Kata team sa posuđenim članom iz prijateljskog kluba Sl.Brod u mlađim učenicima zauzima 2. mjesto, a u učenicima 1. Na ovom kolu u ukupnom plasmanu klubova nalazimo se na 7. mjestu, a u poretku kata na 4. , no valja istaknuti da smo nastupili bez nekoliko standardnih natjecatelja.
 
Kako je ovo bilo zadnje kolo Lige za sezonu 2018./2019. na kraju natjecanja proglašeni su najuspješniji natjecatelji u cijeloj sezoni. Frano Lovrić plasirao se na visoko 3. mjesto u disciplini kate, slijede ga Sebastian Vuković na 4. i Roko Samac na 7. mjestu od ukupno 120 natjecatelja koji su nastupili u ovoj sezoni Lige u disciplini kate. U konkurenciji natjecateljica u katama, 3. mjesto zauzela je Lana Poturica, a slijedi ju na 4. mjestu Lana Krilj i na 12. Ivana Ivšić, što je dobar plasman s obzirom da nije nastupila na svim kolima Lige.
 
Sa ovima turnirom završili smo natjecateljsku 2019. godinu vrlo uspješno. Stariji natjecatelji su postali malo iskusniji i utvrdili svoje pozicije na karate karti, a uspjeli smo u svijet natjecanja uvesti i neka nova imena. Osvojeno je ponovo pregršt medalja uz onu najvredniju sa Prvenstva Hrvatske.
 
U brojkama to izgleda ovako :
25 TURNIRA
178 MEDALJA (oboren rekord)
– 66 zlatnih
– 46 srebrnih
– 66 brončanih
Zahvala svima koji su na bilo koji način (financijski ili logistički) pomogli u ostvarenju ovakvih fenomenalnih rezultata, a posebna zahvala roditeljima naših natjecatelja koji su nam uvijek čuvali leđa.
 
 
Komentari