Gradska organizacija SDP-a Nova Gradiška danas je predstavila svoje kandidatkinje za mjesto gradonačelnice i nositeljice liste SDP-a na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 16. svibnja. Kandidatkinja za gradonačelnicu je dosadašnja, još uvijek aktualna zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, dok će nositeljica liste SDP-a za Gradsko vijeće Grada Nova Gradiška biti aktualna predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić. Kandidat za zamjenika gradonačelnika bit će Josip Bošnjak.

Kandidatkinje novogradiškog SDP-a predstavio je predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin.Kako je istaknuo Grbin, SDP u Novoj Gradiški na predstojeće lokalne izbore izlazi u specifičnim uvjetima:

– Protiv našeg dosadašnjeg gradonačelnika Nove Gradiške vodi se kazneni postupak. Mi u SDP-u imamo nultu stopu tolerancije na kriminal i korupciju. Naš je stav da ako želimo promijeniti Hrvatsku na bolje, onda moramo krenuti od sebe. Zbog toga smo zauzeli jasan stav, ukoliko se protiv osobe vodi kazneni postupak za kaznena djela, ta osoba, dok se postupak ne dovrši ne može biti naš kandidat za gradonačelnika. Mijenjajući sebe želimo pokazati kako možemo promijeniti Novu Gradišku, Brodsko posavsku županiju i čitavu Hrvatsku.

Hrvatskoj je promjena nužno potrebna. Kada pogledate sve ono što se u Hrvatskoj događa, onda je potpuno jasno da je korupcija kamen oko vrata našeg društva i nešto što onemogućava našoj zemlji da razvije svoj puni potencijal. Mi smo zbog toga u SDP-u odlučili okrenuti stranicu. Drago mi je što je velika većina članica SDP-a u Novoj Gradiški shvatila što radimo, podržala nas i ostala u stranci i zajedno s nama ide graditi jednu novu priču. Priču koja je okrenuta prema budućnosti, koja je okrenuta prema tome da Nova Gradiška bude bolje, ali ne samo u centru grada. Kada vodiš brigu o svojoj sredini, onda se mora voditi briga o svima koji žive u ovom gradu. Moje dvije kolegice, Ivana Trupina i Ljepša Rakas Vujčić mogu stvoriti bolju sliku Nove Gradiške.

Operativnim iskustvom u upravljanju gradom, ali i brojnim udrugama civilnog društva koje Ivana ima, ili 40-godišnjim iskustvom u zdravstvenom sektoru, liječenju pacijenata, ali i političkom iskustvu koje ima dr. Ljepša Rakas Vujčić, to je ono što SDP nudi Novoj Gradiški. Zato sam iznimno ponosan biti danas ovdje i podržati svoje kolegice za gradonačelnicu i Gradsko vijeće Grada Nova Gradiška – rekao je predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin.

Nositeljica liste SDP-a za Gradsko vijeće Ljepša Rakas Vujčić

Medijima se obratila i nositeljica liste SDP-a za Gradsko vijeće Grada Nova Gradiška Ljepša Rakas Vujčić:

– Mislim da se ne moram našim sugrađanima posebno predstavljati. 40 godina liječim ljude u ovom gradu, bila sam liječnica dragovoljac Domovinskog rata. Obavljala sam i niz drugih funkcija, od zamjenice gradonačelnika za društvene djelatnosti, sanacijske ravnateljice tada spojene brodske i novogradiške bolnice i mislim da sam puno toga dala da se bolnica podigne, očuva i nastavi s daljnim radom. Protekle četiri godine bila sam na čelu Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška. Kao što znate, nisam samo „slijepo” čitala odluke. Nastojala sam svaki puta dati svoj komentar, prijedlog, pa i ne dići ruku za neku odluku ukoliko sam smatrala da nije na dobrobit građana našeg grada. Sav svoj život i rad živim principe socijaldemokacije, socijalnu pravdu i jednakost za sve građane. Čovjek mi je uvijek bio i ostao u prvom planu. Iako sam mislila da se neću kandidirati na predstojećim lokalnim izborima, nakon što su kolegice i kolege iz svih opcija na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća izrazito pohvalno se izrazili o mom političkom radu, ali i zbog mišljenja mojih kolega iz SDP-a odlučila sam, ipak se kandidirati i biti nositeljica liste za Gradsko vijeće. Na čelu sam liste u kojoj je 15 ljudi, vjernih članova SDP-a koji imaju svoje zanimanje i nisu vezani za poslove u Gradu ili gradskoj upravi. Nadam se da ćemo našim radom nastaviti sve dobro što je u ovom gradu, ali ponuditi i puno toga novoga. Čovjek nam je oduvijek na prvom mjestu, stoga će nam i potrebe naših sugrađana biti najbitnije, bilo da se radi o gospodarstvu, kulturi, društvenim djelatnostima, komunalnoj infrastrukturi, razvoju gospodarstva, poticanju razvoja obrtništva i malog poduzetništva, dovođenju novih ulagača u naš grad. Mislim da ćemo u ovo tmurno vrijeme dovesti malo sunca i svjetlosti u naš grad – rekla je nositeljica liste SDP-a za Gradsko vijeće Grada Nova Gradiška Ljepša Rakas Vujčić.

Kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Ivana Trupina

Predstavnicima medija obratila se i kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Nove Gradiške Ivana Trupina:

– Svi ste vi bili dio moga četverogodišnjeg rada. Posljednje četiri godine pratili ste me u obavljanju moje profesionalne dužnosti, ali isto tako mogli ste vidjeti kroz razne akcije, projekte i građanske inicijative koje sam provodila da su to bili projekti koji su bili isključivo fokusirani na naše građane. Kroz sve to sam pokazala da ja jesam i da ću uvijek biti uz građane. Rezultat svega toga, te četiri godine, svi projekti koje smo zajedno provodili, rezultat su današnjeg skupa. Nadolazeći lokalni izbori svima onima koji žele nešto odraditi pružaju mogućnost za kandidiranje za čelnika svoje jedinice lokalne samouprave, grada ili općine. Iz tih razloga danas najavljujem svoju kandidaturu za gradonačelnicu Nove Gradiške.

Svoju dužnost prve gradonačelnice Grada Nova Gradiška obnašat ću isto kao što sam obavljala i funkciju zamjenice gradonačelnika. To je odgovorno, usmjereno i angažirano prema razvoju, prema razvoju svih građana jer će oni i dalje biti u fokusu mog djelovanja kao što su i dosada bili.

Moja slika grada su ljudi koji razmišljaju razvojno u smislu gospodarstva, ali najviše u smislu društva jer brigom o svakom čovjeku možemo stvoriti jednu zdravu sredinu. Ona za mene znači sredinu u kojoj mogu raditi, graditi, stvarati obitelj, dom…

Dosta je ovoga što se nadvilo nad nama i stvari koje se događaju u posljednjih godinu dana po čemu smo postali poznati u cijeloj Hrvatskoj, zapošljavanju podobnih, a ne stručnih i sposobnih ljudi. Moramo stati na kraj u našem zajedničkom mandatu sljedeće četiri godine svim stvarima koje su se događale i to ćemo i napraviti. Mi smo tu zbog vas i građani će prepoznati ono što smo radili sve četiri godine. U mom fokusu i dalje će biti čovjek. Načela kojima se ja vodim, kao i socijaldemokracija su načela ravnopravnosti svih građana bez obzira na njihovu dobnu, spolnu, nacionalnu ili bilo kakvu ideološku različitost. Ja sam rođena u Novoj Gradiški, odabrala sam tu živjeti kao i svi ostali građani. Želim da stanemo na kraj svemu što se događa i zajedno pokažemo ljudima da nisu grad samo određeni pojedinci. Moj tim su građani, ja želim da nakon četiri godine pokažemo ljudima svoj uspjeh i napredak i da s ponosom možemo reći, mi smo iz Nove Gradiške. Hvala SDP-u što me podržao, svim onim građanima koji su sada u ovim teškim trenutcima stali uz mene i svima onima koji će nas svojim glasom podržati. Pozivam vas da 16. svibnja na lokalnim izborima budete ono što jeste, da budete svoji – poručila je kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Nove Gradiške Ivana Trupina.

 

Komentari
Prethodni članakJoš jedna prometna nesreća na raskrižju Ulice Miroslava Kraljevića i Zrinskih
Sljedeći članakSocijalna radnica neće raditi na odjelu za djecu: “Nije bilo grubog kršenja procedura”