Danas je predstavljen izborni program za Brodsko-posavsku županiju za idući mandat župana Danijela Marušića, kandidata ponovo za župana. Javnosti su službeno predstavljeni kandidati za zamjenike župana- ponovo gospodin Davor Vlaović iz redova HSS-a i gospođa Dunja Magaš iz redova HDZ-a.

Kandidaturu Danijela Marušića za župana podržava pet stranka: Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević, Hrvatsko socijalno-liberalna stanka, Hrvatska seljačka stranka i Stranka umirovljenika.

Izborni program se logički nastavlja na pokrenute projekte iz prošlog razdoblja. Istaknuti su brojni projekti s naglaskom na tri područja gospodarstvo, cestogradnju i komunalna infrastruktura. Za gospodarstvo se, među ostalim, planira dovršetak Centra izvrsnosti za obnovljive izvore energije, Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja i razvoj te 12 projekta financiranih sredstvima iz EU fondova ukupne vrijednosti 892 milijuna kuna. Pored održavanja cesta u cestogradnji se planira završetak južne obilaznice kod Nove Gradiške i istočne vezne ceste u Slavonskom Brodu. Za komunalnu infrastrukturu kao najvažnije istaknulo se: završetak izgradnje vodoopskrbnih sustava,  izgradnja sustava vodoodvodnje za cijelu županiju te priključcima na distributivnu mrežu  u svako domaćinstvo uvesti pitku vodu.

Ovom prilikom župan Danijel Marušić (također i nositelj liste za Županijsku skupštinu) istaknuo je: “Prioritet u narednom mandatu svakako će biti razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta. Prije svega u središtu naše pozornosti bit će nezaposlene žene, starije osobe koje su ostale bez posla i druge osjetljive skupine ljudi. Važan je kontinuitet rada i vjerujem da građani prepoznaju naš rad i projekte u poljoprivredi, zdravstvu, infrastrukturi, školstvu i drugo.  S povjerenjem građana nastavljamo gdje smo stali, a sigurno to povjerenje nećemo iznevjeriti.“

Dosadašnji zamjenik župana, a sada i kandidat za zamjenika župana Davor Vlaović dodao je: „U prošlom mandatu imao sam izvrsnu suradnju sa županom Danijelom Marušićem i naš tim je uspio realizirati projekte vrijedne milijune kuna. Izvrsno smo upoznati s prilikama u kojima se nalazi naša županija, dobro poznajemo projekte koji se provode i planiraju provesti i smatram kako će nam birači dati svoje povjerenje kako bi nastavili raditi za njih.“

Gospođa Dunja Magač kratko se predstavila okupljenima i istaknula kako joj je iznimna čast što je kandidirana za ovu odgovornu dužnost. Više godina zaposlena je u Brodskoj-posavsko županiji, a trenutno je pročelnica Upravnog ureda za graditeljstvo i prostorno uređenje. Nova kandidatkinja za zamjenicu župana izjavila je:  “Očekujem nakon naše pobjede da će moji glavni poslovi i dalje biti izvršno upravni, na način kako sam i dosada radila i kako jedino znam- u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, širom otvorenih vrata investitorima i uvijek na usluzi građanima.

 
Autor: HDZ
Komentari
Prethodni članakOdržana 2. tribina HSLS-a u Zapolju (photo)
Sljedeći članakKandidati HSS-a u Godinjaku