Na stadionu NK Sloga Nova Gradiška održan je četverodnevni nogometni kamp GNK Dinamo Zagreb koji je okupio preko 70 dječaka i djevojčica od 7 do 14 godina.

Akademija GNK Dinamo Zagreb već godinama organizira kampove za mlade nogometaše na području Hrvatske, ali i inozemstva. Na taj način svatko može dobiti priliku barem nakratko trenirati s Dinamovim trenerima i po Dinamovoj metodologiji. Cilj kampova su doživljaj, zabava, motivacija, ali i učenje nogometnih vještina koji ostaju svakom polazniku još dugo vremena.

-“Već godinama naša djeca idu po raznim mjestima na Dinamove kampove i došla mi je ideja da s ljudima iz Dinama dogovorimo ovaj kamp u Novoj Gradiški. Bila je to prilika da djeca, ali i naši treneri vide kako to rade u Dinamu. Zadovoljni smo kako je sve prošlo, okupilo se preko 70 djece s područja Nove Gradiške, Daruvara pa do Lipika i drago mi je da su imali priliku vidjeti i sudjelovat u kampu.” – naveo je Ivo Babić voditelj škole nogometa “Sloga” Nova Gradiška

Širi naš kraj kroz povijest je iznjedrio veliki broj odličnih igrača, ali i reprezentativaca. Da kvalitete ima i danas potvrdio je Ante Bašić glavni organizator Dinamovog kampa u Novoj Gradiški:

-“Dojmovi su da su djeca vrlo talentirana i da uz još malo kvalitetnog rada mogu doseći veliki nivo. Iz ovog kraja je puno igrača i dolazilo na taj nivo, mislim da je to stvar u nekakvoj kulturi, okruženju, da i djeca i roditelji vole taj nogomet i u tome se pronalaze i zato se događaju takvi uspjesi ovoga kraja. Ono što sam primijetio ovdje je taj surovi talent i djeca su drugačije odgojena i tu vidimo nešto što ne vidimo u drugim sredinama. Osobno volim raditi u Slavoniji jer tu se vidi beskompromisnost na terenu, ta nekakva želja, žar, borba, strast i to je ono što mislim da Slavoniju razlikuje od nekih drugih sredina u Hrvatskoj.”

Svi polaznici kampa dobili su diplome, a voditelj škole Ivo Babić, predsjednik kluba Dalibor Marković i gradonačelnik Vinko Grgić kao zahvalu za organizaciju i pomoć pri organizaciji na poklon dobili Dinamove dresove. Dinamovi treneri koji su vodili ovaj kamp napravit će selekciju određenog broja igrača koji će tako dobiti priliku otići u Zagreb i odraditi treninge s  Dinamovim trenerima i igračima.

Komentari
Prethodni članakPogledajte u novogradiškom kinu dramu – PAMTIM SAMO SRETNE DANE
Sljedeći članakU Novoj Gradiški ozlijeđen 60-godišnji biciklist