Prije svega, važno je napomenuti da u svaku otopinu morate stavite jednu žlicu octa, a ako želite izraženije obojana jaja, možete ih ostaviti preko noći.
Crvena boja – Jaja kuhajte u vodi u koju ste dodali korijen cikle ili crvenog radiča, no želite li crvenkasto smeđu nijansu, uzmite ljuske crvenog luka i kuhajte ga desetak minuta.
Zelena boja – Jaja kuhajte u vodi u koju ste dodali špinat, poriluk ili listove koprive koje također možete pronaći u većim supermarketima.
Žuta – Za lijepu žutu boju potrebne su vam ljudske oraha koje trebate kuhati petnaestak minuta prije nego što dodate jaja. Ukoliko želite intenzivniju boju, slobodno dodajte koru od naranče.
Ljubičasta – Proljeće je vrijeme ljubičica koje možete pronaći na svakoj tržnici. U vrelu vodu dodajte malo cvjetova ljubičica, kuhajte petnaestak minuta i potom dodajte jaja.
Plavu boju ćete dobiti tako da jaja prokuhate u vodi u kojoj ste prethodno otopili borovnice.
Autor: Marko Šimić