Ova vesela radionica održana je u petak, 22.10.2021. g. na Odjelu za djecu Gradske knjižnice Nova Gradiška, a prema istoimenoj priči i slikovnici hrvatske autorice Ivanke Ferenčić Martinčić koja je ujedno i knjižničarka. Ova je radionica na svojstven način pridonijela obilježavanju MHK-e u GODINI ČITANJA 2021., ali i podržala Nacionalnu kampanju “Čitaj mi!”.
Premda je bio hladan kišan dan, na Dječjem je odjelu bilo toplo, sigurno, radosno i stvaralački.
Plišani zeko na vrlo zanimljiv način djecu vodi kroz prostor knjižnice kako bi ih, zapravo, upoznao s knjižnicom, osobljem, ljudima koji dolaze čitati i posuđivati knjige, ali i potaknuo dječju znatiželju….

Voditeljica radionice ispred GKNG bila je Renata Matijašević , a gosti djevojčice i dječaci srednje skupine “Lavići” DV „Radost“ sa svojim vrijednim odgojiteljicama Sonjom Medvedović i Andrijanom Ozjaković .

Nakon interpretativnog čitanja ove lijepe i umjetnički vrijedne slikovnice hrvatskih autora: spisateljice i knjižničarke Ivanke Ferenčić Martinčić i ilustratorice Nikoline Dinješ u izdanju poznate izdavačke kuće Evenio , voditeljica radionice kroz razgovor je uvela djecu u čarobni svijet slikovnica, knjiga, knjižnice i Dječjeg odjela obećavši da će na radionici likovi njihovih zečića „oživjeti“ dobrotom i ljubavlju prema knjigama i čitanju. „Lavići“ su sa svojim odgojiteljicama s veseljem i uz pjevanje brojnih dječjih pjesmica koje su naučili u vrtiću načinili svoje zečiće i njihovo meko „krzno“ tehnikom lijepljenja „kuglica“ od salveta .

Upoznati su i s besplatnim jednogodišnjim članstvom u MHK-e uz poziv roditeljima, djedovima, bakama da ih dođu učlaniti i zajedno s njima uživati u čitanju i posudbi brojnih knjiga, slikovnica, igrom didaktičkim igračkama, „glumom“ u malom lutkarskom kazalištu i brojnim uslugama koje im pruža njihov Dječji odjel.

Uslijedilo je darivanje „čarobnim knjižničnim slatkišima“ za poticanje čitanja i zajedničko fotografiranje uz obećanje da će novi susreti uslijediti čim prije.

Autor: Biljana Dakić

 

 

Komentari
Prethodni članakUređuje se mjesni dom u Zapolju
Sljedeći članak27 novooboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata