Sinoć je u Pučkom otvorenom učilištu Kutina u Arcus clubu otvorena izložba Alojzija Cindrića rođenog u Rešetarima 1962. Godine . Autor je to koji radi skupture u tehnici terakote te se izražava i u slikarstvu.

Slikarstvom se bavio još od rane mladosti , a glinom se počeo izražavati tijekom Domovinskog rata. Dobitnik je nekoliko pohvala i nagrada , a do sada izlagao je na nizu skupnih izložbi u Domovini i inozemstvu . Danas živi i radi u Rešetarima.

Sinočnju izložbu otvorio je Božidar Špikić predsjednik  likovne udruge „Klik“ , (Kutinski likovni krug), a otvorenje su upotpunili glazbenici  kutinske glazbene škole kao i naše sugrađanke pjesnikinje Evica Kraljić, Vesna Dumičić i Katarina Čanić.

Prije otvaranja sa nekoliko riječi obratio se i sam autor svih izložaka koji je naglasio između ostalog da mu je naročito drago što ovogodišnji izložbeni ciklus u ovome prostoru započinje upravo Slavonac, jer sva njegova dijela upravo izražavaju dio Slavonske duše u raznim emotivnim stanjima, likovi koji podsječaju na neke priče koje smo slušali od baka pa smo imali priliku vidjeti iz ciklusa „Glave“  izražaj Bijesa, Ljutnje ili lik Bez nade, kao i ciklus „Šokački memento“  s prikazanim skulpturama „Uvjeravanja“, „Predah uz ručak“ili „Zima uz peć“ itd.

Naglasio je kao svaki čovijek koji traži put baš poput rijeke koja teče  svojim tokom zalazi u razne svoje rukavce , tako i ja i dalje tražim skrivene motive koji će tek nastati i isto tako promjenjivo prikazivati sva emotivna stanja i osjećaje.

Svi prisutni osjetili su toplinu i poetičnost  zemljanih skuptura koje svojom jednostavnošču udišu život i duboku misaonost . Jasno se moglo vidjeti s koliko je ljubavi ,  osjećaja i topline utkano u tu grudu Slavonske zemlje iz koje nastaju oblici koji duboko ostavljaju trag i pokazuju istinu o ljudskom biću viđena okom i oblikovane rukama autora.

Pozivamo sve koji uživaju u umijetnosti da izložbu mogu pogledati u prostoru Arcus Cluba  u Pučkom otvorenom učilištu u Kutini sve do 31. Ožujka 2012. godine.

Autor: Moca

Komentari
Prethodni članakSarmijada i provijada 2012.
Sljedeći članakSvjetski akcijski tjedan socijalnog rada