U subotu, 05. listopada u Sportskoj dvorani “Sutinska vrela” u Zagrebu, održan je osmi po redu “Kondor Open” turnir u taekwondou. Natjecanje je okupilo 752 natjecatelja iz 89 klubova koji su pristigli iz 9 država.

Vukovi su nastupili u borbama sa 14 natjecatelja i osvojili 8 odličja od kojih dva najsjajnija, zlatna. Medalje su osvojili:

 

– Teo Kanđera, kadeti do 57 kg, – ZLATO

– Mihael Maglov, kadeti preko 65 kg, – ZLATO.

– Leandrea Sužnjev, kadetkinje do 51 kg, -SREBRO.

– Tin Katalenac, kadeti do 61 kg, – BRONCA.

– Martina Rakitić, kadetkinje do 37 kg, – BRONCA.

– Mislav Pastulović, juniori do 55 kg, – BRONCA.

– Dorian Čurčić, mlađi kadeti do 36 kg, – BRONCA.

– Robert Dujić, kadeti do 45 kg, – BRONCA.

 

Pojedinačno ostvareni rezultati bili su dovoljni da “Vukovi” zasjednu na kadetsko ekipno prvo mjesto u kategoriji učeničkih pojaseva.Bez medalje ovaj puta ostali su: Lora Đurić, Nikola Juranović, Leon Bigović, Luka Mesec, Leo Despotović i Mihael Glavaš.

Odličan je to nastavak jesenskog dijela sezone nakon “Korčula Opena” gdje su braća Eugen i Juraj Juranović u kategoriji limača osvojili brončane medalje te Lora Đurić u borbama srebro, u formama zlato. Uspjeha su “Vukovi” imali i u Slavonskom Brodu na 10. susretu prijateljstva gdje su se zlatnim medaljama okitili Nikola Juranović, Antun Kipšić i Mislav pastulović, srebrne medalje osvojili su Mihael Maglov, Lora Đurić, Teo Kanđera, Martina Rakitić te Josip Jakić u formama. Broncama su se u Brodu morali zadovoljiti Leon Bigović, Dorian Čurčić, Leandrea Sužnjev, Robert Dujić i Lora Đurić.

 

Upitan da prokomentira najnovije uspjehe, trener ”Vukova” Damir Javorović izjavio je: 

– Ovakvih turnira fali našim natjecateljima. Uglavnom sam zadovoljan viđenim. Mihael Maglov i Leandrea Sužnjev su bili na visini zadatka. Teo je uz dvije tri krize uspio doći do finala i zadnjoj rundi maksimalno okrenuti borbu u svoju korist. Mlađi kadeti Leon Bigović, Lora Đurić i Dorian Čurčić pokazuju konstantan napredak i već sada mogu reći da će to biti okosnica jedne nove genaracije boraca kluba. Luka Mesec je odradio svoju prvu kadetsku borbu i to protiv glavu većeg protivnika. Nadamao se da će ustrajati u treningu i sportu jer bi mogao biti izrazito atraktivan borac. Na glavu većeg protivnika ići napasti zadnjim kružnim uz okret od 540 stupnjeva nije baš lako. Kada ti ekipa osvoji prvo mjesto na ovakvom turniru moraš biti zadovoljan i zanemariti pokoji lapsus.

 

Za manje od tri tjedna majstorije ponajboljih juniora Hrvatske naši sugrađani moći će gledati na 2. Kupu Nove Gradiške.

“Pripreme su pri kraju. Nadamo se dobrom odazivu natjecatelja i naravno dobrim borbama. I ove godine u suradnji sa udrugom ”Hrabro dijete” nastojat ćemo pomoći jednoj djevojčici koja je obolila od malignih bolesti. Do pojave bolesti trenirala je sa nama i nadamo se da ćemo pripomoći da nam se što prije vrati. Molim i pozivam sve građane da se odazovu ovoj akciji na našem turniru u Novoj Gradiški, posjete nas i daju prilog za to dijete”, rekao je Javorović o tijeku priprema za turnir.

 

“Nakon našeg turnira ostaje nam ”Croatia Open” u Zagrebu kao prioritet. Vjerujemo u ogroman odaziv i to između 1200 i 1500 natjecatelja iz 35 do 40 država. Riječ je o najjačem turniru u Europi. Nema slaboga tamo. Što da kažem… priželjkujemo medalju, nebitno kojeg sjaja. Iza toga zavisi od mogućnosti. Svakako još barem 2-3 natjecanja.”, najavio je Javorović aktivnosti do kraja godine.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakNovogradiščanke na 21. hodočašću hrvatske vojske i policije
Sljedeći članakNovogradiške odbojkašice porazom otvorile sezonu