Petnaestu godinu za redom, a u povodu „Novogradiškog glazbenog ljeta” sinoć je otvorena još jedna vrijedna izložba pod nazivom „Šuma okom šumara”. Fotografije izložene u prostoru zgrade gradske uprave u Ulici Karla Dieneša i ove će godine za vrijeme „Novogradiškog glazbenog ljeta”, kao njegov nezaobilazan sadržaj, plijeniti pozornost Novogradiščana i njihovih gostiju.

Izložbu na kojoj su nagrađene fotografije 15. bjelovarskog salona fotografije „Šuma okom šumara“ te samostalna izložba radova našeg sugrađanina Gorana Dorića organiziralo je Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Nova Gradiška.

– Ove godine zbog radova na izgradnji kružnog toka u središtu grada izložbu smo „izmjestili” u prostor zgrade gradske uprave u Ulici Karla Dieneša.

Zbog ograničenosti prostora, fokusirali smo se samo na nagrađene fotografije. Tu je i samostalna izložba našeg Gorana Dorića pod nazivom „Prašnik i Muški bunar”, a tu je i drugonagrađena fotografija, također našeg šumara, Igora Vrbanića.

Iskoristio bih prigodu pozvati sve žitelje našeg kraja da glasaju za stablo godine Hrvatske. Ove godine Dubrovačko neretvanska županija je kandidirala stabla za stablo godine Hrvatske koje će biti kandidirano za europsko stablo godine. Jedno od kandidiranih stabala je i naš hrast iz Prašnika – istaknuo je Mario Bošnjak, predsjednik novogradiškog ogranka Hrvatskog šumarskog društva.

I ove godine sa svojim kolegama šumarima bio je voditelj Podružnice Uprave šuma Nova Gradiška Hrvoje Žakić. Zahvalio je autorima izložbe, ali i svim ostalima:

– Zahvaljujem se nagrađenim kolegama Goranu Doriću i Igoru Vrbaniću te svim kolegama koji uz sav svoj posao kojim se bave, svojim entuzijazmom i profesionalnošću uhvate nešto od ove šume u svoje objektive, što mi koji smo stalno u šumi, često ne možemo vidjeti. Zahvaljujem se i Mariju Bošnjaku, predsjedniku novogradiškog ogranka Hrvatskog šumarskog društva na aktivnostima te Gradu Nova Gradiška koji su nam i ove godine pomogli u organizaciji izložbe.

– I ove godine sam sretnik i osvojio nagradu, no sretan sam ne toliko zbog sebe koliko zbog svog kolege Igora Vrbanića koji se drugi puta pojavio na natječaju i osvojio drugu nagradu. Tu su i ostale kolege Novogradiščani koji su najzastupljeniji u Bjelovaru. S druge strane, drugi povod ove izložbe je 90 godina zaštite Prašnika i Muškog bunara. Takve prašume su rijetkost u Hrvatskoj i Europi, a bitno je naglasiti da su šumari ti koji su izdvojili dio te šume i zaštitili je – istaknuo je Goran Dorić.

Drugu nagradu na Bjelovarskom sajmu fotografije osvojio je, također naš sugrađanin Igor Vrbanić:

– Revirnik sam u Šumariji Nova Gradiška. Ovo mi je drugo natjecanje na koje me je ponukao moj kolega. Dobio sam drugu nagradu u pojedinačnoj konkurenciji i vrlo sam zadovoljan. Naš cilj je pokazati ljudima svu ljepotu prirode koja nas okružuje i konstantno mijenja. Kroz fotografije to želimo prikazati našim sugrađanima – kaže Vrbanić.

Prigodnim je riječima izložbu „Šuma okom šumara” otvorila zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina:

– Želim vam čestitati na ovim sjajnim radovima, poželjeti puno uspješnih fotografija i u sljedećem razdoblju, a Grad Nova Gradiška će i dalje činiti maksimum kako bi se ova naša suradnja i dalje nastavila – istaknula je Trupina.

 

Komentari
Prethodni članakVozači oprez, ljetna kiša stvara probleme u prometu
Sljedeći članakProradili semafori kod „Fine”: Gužve u gradu, pripazite!