Tradicionalna manifestacija “Cernički krmokolj” održat će se ove subote u cerničkom Društvenom domu 33. godinu zaredom. Organizatori, članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav” iz Cernika i ove godine pripremaju bogatu slavonsku večeru uz nezaobilazne cerničke ćuptete, a za dobru zabavu pobrinut će se Tamburaški sastav “Rubato”.

Poznato je da s “Cerničkim krmokoljem” i službeno kreće sezona kolinja u našem kraju, a četvrtak je rezerviran za “tehničke poslove”, samo kolinje, pripremu kobasica, čvaraka i svih ostalih specijaliteta koji će se naći na stolu.

Cerničane smo i ovoga puta zatekli u poslu, a svatko od ekipe zna svoj dio posla. Luka Zec zadužen za pravljenje kobasica, Nikola Šimić (topi mast), Đuro Vuk, Drago Janković (posvuda) i kuharice Slava Vuk, Mira, Višnja Brčić, Dragica Andrašević, Cica, Masa, a znaju uskočiti i mlade snage.

Ovoga im se puta, sada u službenoj funkciji načelnika Općine Cernik, pridružio dugogodišnji dopredsjednik društva Vitomir Žakić, a podršku im je pružio i najdugovječniiji bivši načelnik općine Nikola Jugović.

Mirisalo je danas u prostoru “Slavinog doma” po slasnim delicijama, a nakon završetka posla, dakako, slijedi i okrijepa: žganci, kiseli kupus, pečena jetrica i na “saft” i naravno, pečeno meso.

– Drago nam je da se tradicija nastavlja. “Tomislav” ide dalje, broj nam članova raste i sretni smo zbog toga. Vjerujem da ćemo se dobro zabaviti ove subote i da će sve ići baš onako kako i treba – kaže Đuro Vuk, predsjednik Hrvatskog pjevačkog društva “Tomislav”.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakKlaviristička poslastica praškog bračnog para Melmuka
Sljedeći članakZa mlade: Moja čudovišna obitelj u Domu kulture