Jedan od sadržaja dvodnevne manifestacije, 20. jubilarnih “Poljoprivredno poduzetničkih ideja” koje se još danas održavaju u našem gradu bio je izrada i demonstracija tradicijskih djevojačkih frizura.

Organizirali su je članovi Ceha frizera Udruženja obrtnika Nova Gradiška, potpomognuti članovima Udruge čuvara pučke kulturne baština “Tkanica” iz Nove Gradiške.

Kako ističe Tomislav Šimić, predsjednik Udruženja obrtnika Nova Gradiška, na ovaj su način htjeli dati svoj doprinos ovoj gospodarsko izložbenoj manifestaciji i pokazati što sve vrijedne ruke naših obrtnika mogu učiniti.

– Nije teško, potrebna je samo dobra volja i spretne ruke i frizure su tu. Tradiciju smo očuvali i spojili je sa suvremenim trendovima – kaže Božica Kedačić, predsjednica novogradiškog Ceha frizera.

Kako ističe Milan Rosić, predsjednik, cilj Udruge čuvara pučke kulturne baštine Nova Gradiška je očuvanje pučke tradicije, stoga je izrada tradicijskih djevojačkih frizura bio jedan od planova koje su željeli realizirati. U ovoj godini nastavljaju i dalje, sve kako bi se sačuvalo od zaborava naše staro, s čime se trebamo ponositi i dičiti.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakU Općini Rešetari umrlih 24 više nego rođenih!
Sljedeći članakNajbolji načini za popravak raspoloženja