Pjesma, ljubav prema glazbi i druženju ono je što čini i veže brojna društva i ljude u njima. Već 113 godina rada, postojanja, ljubavi prema glazbi i širenja dobrih vibracija iza članova je Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ iz Cernika koji su sinoć bili uspješni domaćini još jedne Smotre pjevačkih zborova.

Koncert je i ove godine održan u crkvi svetog Petra apostola u Cerniku, a uz domaćine, članove mješovitog pjevačkog zbora i tamburaškog orkestra Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav“ nastupili su i njihovi gosti, Hrvatsko pjevačko društvo „Graničar“ iz Nove Gradiške, Hrvatsko pjevačko društvo „Urbata“ iz Davora, mješoviti pjevački zbor Kulturno umjetničkog društva „Kristal Sladorana“ iz Županje i Ženska klapa „Alegre“ iz Osijeka.

Domaćini, članovi „Tomislava“ pod dirigentskom palicom Marije Tonc i Marijana Paurića predstavili su se odabranim repertoarom sakralnih i svjetovnih skladbi, a ništa manje nisu zaostajali ni gosti. Sjajne skladbe, birana djela velikih autora i puno dobrih, vibracija bili su obilježje i ove večeri. Riječi pozdrava gostima i posjetiteljima uputio je predsjednik „Tomislava“ Đuro Vuk, a dobrodošlicu u ime domaćina uputio je i gvardijan cerničkog Franjevačkog samostana fra Vjenceslav Janjić.

-Ovo je postala naša tradicija i puno više od običnog druženja. Sva ova društva koja su nastupila večeras naši su stari, dobri prijatelji s kojima njegujemo dugogodišnju, plodonosnu suradnju. Hvala im što su i ove godine bili s nama, hvala mojim članovima na trudu i angažmanu da organiziramo i ovu manifestaciju. Već nakon ovog susreta pjevačkih zborova, idemo dalje, pred nama je naša tradicionalna manifestacija, čuveni „Cernički krmokolj“. S pripremama krećemo sljedeći tjedan i svi su dobrodošli. Ove godine punimo 113 godina postojanja i aktivnog rada, naravno, nastavljamo i dalje – kaže Đuro Vuk, predsjednik HPD „Tomislav“.

Kao što to obično biva, susret je nastavljen onim, obveznim „trećim poluvremenom“, druženjem gostiju i domaćina u prostoru Hrvatskog doma u Cerniku i dogovorima za daljnju suradnju.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakUsamljena “Noć hrvatskog filma” u Domu kulture
Sljedeći članakObilježena 27. obljetnica utemeljenja Samostalne psunjske satnije: ”Nismo se borili za ovakvu Hrvatsku”