Za članove Kulturno umjetničkog društva „Drežnik” prvi dio godine bio je više nego radni. Kako ističe predsjednik društva Branko Vukšić, puno su vježbali, putovali i na najbolji mogući način predstavljali svoje društvo, Drežnik i općinu:

– Bilo je naporno, ali mi to volimo i nastojimo ljudima izići u susret.Skoro svaki vikend u lipnju i srpnju smo putovali, gostovali na televiziji, sudjelovali u snimanju običaja žetve – kaže Vukšić.

Proteklog su vikenda bili uspješni domaćini 21. drežničkih susreta „Kola na medanu” i ugostili četiri prijateljska društva iz više hrvatskih gradova. Neposredno prije toga sudjelovali su na manifestaciji 10. “Slunjske večeri bećarca” u Slunju.

Kako ističu, u Slunju im je bilo odlično, stekli su nova poznanstva i prijateljstva te dogovorili buduću suradnju. Ostatak godine također će im biti radni, nastavljaju s probama, a probat će realizirati i neke nove projekte:

– Dokle god bude našeg sela i društva mi ćemo nastojati očuvati našu baštinu, naša „šetana kola” i svoje znanje i ljubav prema folkloru prenositi na mlade naraštaje – zaključuje Vukšić.

 

Komentari
Prethodni članakNova Gradiška: akcija “Sigurno u školu s HAK-om”
Sljedeći članakNova Kapela: U zasluženu mirovinu otišla je odgojiteljica Zdravka Lacković