Nestašnu igru dvojice braće u Novoj Gradiški nedavno je prekinuo zaglavljeni čelični prsten, odlaskom na hitnu. No, kako 12-godišnjem dječaku doktori nisu mogli pomoći jer je prsten odbijao suradnju i nije silazio s prsta koji je sve više oticao, zabrinuta majka je sina, nakon poziva na 112, odvela lokalnim vatrogascima koji su nakon punih sat vremena piljenja čelika, školarcu vratili osmijeh na lice. Priča je to koja se brzinom svjetlosti proširila cijelom Hrvatskom, ali i izvan granica Lijepe naše.

 Ivan Pavelić, rođeni slavonac, iz Otoka kod Vinkovaca, trenutno živi i radi u Austriji, također je čuo za priču, ali jedan je od rijetkih koji je odlučio pomoći našim dečkima iz JVP. 

– S obzirom na to da je gospodin Pavelić vidio da smo prsten uklanjali s improviziranim alatom, to ga je ponukalo da nam kupi alat namijenjen baš za uklanjanje prstena s ruke. To je jedan mini – ručno pokretan cirkular, koji će nam olakšati brojne sljedeće intervencije. Već smo ga isprobali, efikasan je, ali smo došli na ideju da pokušamo nabaviti još kvalitetnijih oštrica, jer mladi sve više preferiraju nositi prstenje od nekakvih tvrdih materijala, koji su daleko zahtjevniji za rezanje, ali za početak je i ova donacija dovoljna i doista smo zahvalni gospodinu Paveliću – rekao je VD zapovjednik JVP Nova Gradiška, Ivo Pejaković 

Komentari
Prethodni članakLjudi oko nas: Teta Katica Dročić djecu odgaja preko 40 godina
Sljedeći članak32-godišnjakinja ušla u otključanu kuću na području Dubovca, te otuđila više stotina kuna