Gradska knjižnica Nova Gradiška sinoć je organizirala još jednu vrijednu promociju. Ovoga je puta predstavljena knjiga “Šest milimetara”, poznate voditeljice i književnice Josipe Pavičić Berardini.

Dijagnoza karcinoma dojke u 35. godini donijela joj je i strah i tjeskobu, ali i odluku da bolest prihvati i kroz nju prođe svjesna izbora koji su pred njom. Josipa Pavičić u svojoj ispovijesti iskreno opisuje suočavanje s najtežim odlukama u životu:

– Knjiga se zove “Šest milimetara” jer je moj karcinom imao šest milimetara. Ovo je moja priča o životu koja pokazuje da sam svojih šest milimetara lošeg, zapravo, uspjela pretvoriti u šest milimetara dobrog.

Poruka koju želim uputiti je: jednom kada stanemo i pogledamo u svoj život, neka to bude život koji smo odabrali, a ne na koji smo pristali.

U dirljivoj ispovijesti Novogradiščanima je ispričala svoju životnu borbu i misiju.

Kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, s kakvim se teškoćama tijekom liječenja mora suočiti, kako prilagoditi prehranu, aktivnosti tijekom liječenja te kako na najbolji mogući način nastaviti svoj život, samo su dio razmišljanja Josipe Pavičić Berardini čiji se praktični odgovori mogu pronaći u ovoj izvanrednoj autobiografskoj knjizi. Ne dopustivši da je strah nadvlada, Josipa se hrabro suočila sa svim teškoćama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest “Šest milimetara” bez sumnje će pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom raka.

Josipa je provela dva desetljeća karijere u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana prodana u rekordnim nakladama. Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke pomoći.

Dio prihoda od prodaje ove knjige Josipa će darovati Europa Donni za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

 

no images were found

Komentari