Jučer je održana tiskovna konferencija HDSSB-a za grad Novu Gradišku sa osvrtom na 12.-tu sjednicu Gradskog vijeća održane 17. 12. 2014. godine.

Pošto se tema ove tiskovne konferencije odnosila  na rad Gradskog vijeća, sa težištem na održanu posljednju 12. sjednicu, Josip Mikšić, predsjednik gradskog vijeća na početku tiskovne zahvalio se svim vijećnicama i vijećnicima, na jednom fer i korektnom odnosu do odgovornog posla kojeg su radili zajedno na sjednicama, a i van sjednica u pripremi pojedinih materijala.

Nadalje predsjednik Gradskog vijeća ističe:

” Nažalost tu harmoniju na 12. sjednici Gradskog vijeća, održanoj 17. prosinca  2014. godine, ničim izazvan narušio je gradonačelnik Željko Bigović. Pod točkom pet dnevnog reda bilo je usvajanje proračuna za 2015. godinu, gdje me gospodin Bigović na vrlo ružan i neljudski način napao. Kao predsjednik Gradskog vijeća dozvolio sam gospodinu Bigoviću da iz sebe izbaci svu negativnu energiju, kako bi i naši građani mogli sami ocijeniti kakvog čovjeka imamo na čelu grada, koji voli samo sebe i ne uvažava mišljenje drugih. Sve je on uradio, naravno ono što je dobro, a ono što nije to su uradili drugi.

Svaki inteligentan, kulturan i domaćinski odgojen čovjek sebi ne bi dopustio takav arogantan i nekulturan nastup, koji se prenosio putem radija.

Pod ovom točkom ja sam u ime kluba HDSSB-e iznio naš stav o proračunu i podnio amandman u kojem je traženo da se u Pučkom otvorenom učilištu  Matija Antun Relković Nova Gradiška ne zapošljava nova osoba, a taj iznos od 90.000,00 kuna, koji je planiran za plaću te osobe za 9 mjeseci preraspodijeli na druge potrebe.

Također smo predložili, ako je stvarna potreba za zapošljavanjem pravnika u Učilištu, neka se to izvrši preraspodjelom jednog pravnika iz Gradske uprave gdje ih je zaposleno četvero i time bi se racionalnije potrošila  sredstava poreznih obveznika. Taj naš prijedlog razbjesnio je gospodina Bigovića, a pošto sam ga ja iznio ispred HDSSB-a, bio sam meta njegovog vulgarizma.

Prema nekim neslužbenim informacijama već se zna tko će biti primljen na ovo mjesto, slika je već izrađena, samo se čeka formalo raspisivanje natječaja.

Osobno mi nije jasno zašto se gospodinu Bigoviću diže kosa na glavi, kada mi iz HDSSB-a nešto predlažemo, a zaboravio je da je na dužnost gradonačelnika došao isključivo zbog potpore HDSSB-a. Naime gospodin Bigović me osobno zamolio da ga podržimo kada je ušao u drugi krug za Gradonačelnika i ja sam pozvao članove i simpatizere HDSSB-e da to učine inače bi pobijedio SDP-ov kandidat. Sada mi je zbog toga žao i javno se ispričavam članovima i simpatizerima HDSSB-a koji su glasovali za gospodina Bigovića. U tom trenutku zaboravio sam onu narodnu „Daj čovjeku vlast pa ćeš vidjeti kakav je.“

 Izjava Dubravka Gubića – predsjednika HDSSB-a

Autor: HDSSB Nova Gradiška

Komentari
Prethodni članakMladi glazbenici Božiću u čast
Sljedeći članakNova Gradiška je sto posto za Hrvatsku / Foto