Novogradiška tvrtka za komunalne djelatnosti “Eko Kong” između brojnih djelatnosti obavlja i dimnjačarske usluge. U toj službi zaposlen je samo jedan dimnjačar, Josip Baković, koji se za to zvanje školovao u Slavonskom Brodu. Nakon tri godine radnog iskustva na dimnjačarskim poslovima, Baković je položio majstorski ispit i time stekao zvanje za koje se jako malo mladih ljudi odlučuje u današnje vrijeme.

Ovo doba godine je najkritičnije kad su u pitanju zapaljenja dimnjaka, a to se događa ako nismo na vrijeme pozvali dimnjačara. Iskusni dimnjačar kaže kako bi bilo uputno naručiti usluge čišćenja dimnjaka tijekom ljeta, kako se ne bi u jesen događalo da zbog prevelikog obima posla građani moraju čekati na tu uslugu. Čišćenje dimnjaka i peći obavlja se pomoću klasičnih dimnjačarskih alata, a isto je potrebno obavljati dva puta godišnje ako je riječ o ložištima na kruta goriva. Plinska ložišta je potrebno pregledati i očistiti jednom godišnje. Dimnjačarska služba je dežurna 24 sata i uvijek su spremni na poziv građana izaći na teren. Novogradiška služba ima koncesiju za cijeli Grad, ali po potrebi interveniraju i u okolnim općinama.

U kućanstvu u kojem se loži krutim gorivima, dimnjačar će pregledati peć, očistiti dimnjak i izvaditi čađu iz taložnice, a to sve košta 70,00 kuna. Za sve dimnjačarske poslove novogradiška služba raspolaže potrebnom opremom, a uslugu možete naručiti na brojeve telefona 035/362-588 ili 091/3610-199.

Komentari
Prethodni članakTurnir polaznika škole tenisa
Sljedeći članakPoziv na sastanak svim poljoprivrednicima – može li se u Novoj Gradiški otvoriti tvornica za preradu biodizela?