PROLJETNO BUĐENJE : USUSRET USKRSU naziv je vedrog programa koji je, tradicionalno, u prostoru Dječjeg odjela, u suradnji s  knjižnicom priredila dugogodišnja stručna i kreativna suradnica, učiteljica savj. Željka Trlin s Dramskom skupinom i učenicima svog 1. b razreda OŠ “Mato Lovrak” Nova Gradiška uz asistenticu Lidiju Ivanišević.
Bio je to poklon djevojčicama i dječacima starije skupine “Lavići” DV RADOST NG s odgojiteljicama Sonjom Medvedović i Patricijom Volf te knjižničnom timu GKNG s ravnateljicom Ernestinom Straga-Šašić koja im se zahvalila na radosnom druženju i programu te počastila čokoladnim zečićima koje je Zeko ostavio za njih na Dječjem odjelu te zaželjela još pregršt ovakvih lijepih zajedničkih susreta.
Dramska skupina izvela je igrokaz “Kako je izabran Kralj Šume” popraćen radosnim pljeskom “Lavića”, a učenici 1.b razreda živopisne male pjesme-igrokaze “Zeko i jaje”, “Uskrsni medo”, “Probudi se, ljubice” te recitacije “Sretan Uskrs”, “Zvončić u proljeće”, a sve je završilo veselim pjesmama: prvašića “Zeko pleše” i “Pjesmom Sreće” malih-velikih “Lavića”.
Tekst: B. Dakić
Fotografije: Ernestina Straga-Šašić, Lidija Ivanišević, Biljana Dakić, Goran Bašić
Komentari
Prethodni članakDVD Štivica čuva Kristov grob
Sljedeći članakOdržana redovna godišnja izvještajna skupština DVD-a Rešetari