Članovi Kulturno umjetničkog društva „Radinje” Siče i mještani ovog živopisnog slavonskog mjesta svojim radom i aktivnostima na dobrobit svojih mještana, sela i cijelog novokapelačkog kraja tijekom svih ovih godina postojanja odradili su niz akcija i postali prepoznatljivi.

Uvijek spremni i vrijedni, ništa im nije teško i brzo se dogovore što napraviti i koju akciju poduzeti. Odlučili su se sada na još jednu akciju, realizaciju projekta pod nazivom „Sičanski me korijeni zovu”.

– Radi se o projektu koji je zaživio među našim članovima. Ideja je pokušati okupiti što veći broj Sičana koji su napustili svoje selo Siče i sve one koji osjećaju da pripadaju sičanskim korijenima. Cilj nam je upoznati i sprijateljiti našu djecu te vratiti iz zaborava prezimena koja su u Sičama već pomalo zaboravljena. Sve bismo Vas okupili u našim Sičama na večeri i zajedničkom druženju 18.7.2020. Ako ste zainteresirani vaš dolazak potvrdite na broj mobitela:
099 782 3310
e -mail: [email protected] ili putem naše facebook stranice.
Skupimo li dovoljan broj naših Sičanki i Sičana koji su zainteresirani za ovaj projekt, mi kao članovi kuda i organizatori, obećavamo da ćemo se potruditi i organizirati zajedničko druženje uz domaću hranu i glazbu, onako kako to samo Sičani znaju.
Naš projekt: “Sičanski me korijeni zovu” planiramo isfinancirati učešćem po broju gostiju.
Molili bismo Vas da ovu anketu proslijedite svima za koje znate i poznajete da imaju sičanske korijene. Ima nas puno, a željeli bismo sve obavijestiti.
Vaše odgovore primamo od 1.2.2020 do 20.02.2020
Nadamo se pozitivnim odgovorima, a za daljnje informacije bit ćete obaviješteni – poručuju članovi Kulturno umjetničkog društva „Radinje” Siče.

 

 

Komentari
Prethodni članakVlaović poručuje: Hitnu medicinu treba reorganizirati, a zdravstvenu skrb učiniti dostupnom
Sljedeći članakTISOVAC: Slika sv. Blaža u novoj crkvi