Proteklog vikenda Sportsko društvo gluhih grada Beograda je, povodom 85. obljetnice ustroja i djelovanja, organiziralo Međunarodni trunir gluhih u futsalu, pikadu, šahu, odbojci i kuglanju.
Novogradiščani su poslali svoje dvije ekipe (KK Slavonija NG i ŠUG NG), a natjecalo se još 6 ekipa. Favoriti su bili domaći Beograđani te Austrijanci, međutim naši su napravili veliki podvig i iznenađenje na turniru.

Novogradiški kuglači nastupili su sa svojim prijateljima iz Varaždina (Igor i Dmitrije Kolarić) i Požege (Vlado Deanović).

KK Slavonija iz Nove Gradiške je uvjerljivo osvojila 1. Mjesto, dok je Športska Udruga gluhih NG osvojila 5. mjesto od 8 ekipa. To je odlična stvar da i drugoligaš u kuglanju iz Hrvatske može ravnopravno sudjelovati na turniru sa svima iz regije.

Zahvalni smo domaćinima na iznimno ugodnom dočeku i prijemu. Sudjelovanje na turniru iskoristili smo i za razgledanje grada Beograda, a među ostalim smo posjetili i popularnu tvrđavu Kalemegdan.
Stekli smo nove prijatelje, dogovorili nova druženja, a već smo dobili pozive za sudjelovanjem na turniru u Linzu u Austriji početkom 10 mjeseca.
U pregovorima smo da stvorimo jednu regionalnu kuglačku ligu pod nazivom Alpska – Jadranska liga u kojoj bi sudjelovali klubovi iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a vjerujemo i iz Makedonije.

 

 

Komentari
Prethodni članakKoncertom Miroslava Škore završen prvi dan obilježavanja Dana općine SPS
Sljedeći članakVolonteri ETEŠ-e Nova Gradiška u novim akcijama