Dolaskom jeseni, Gradska tržnica postala je pravi raj za ljubitelje sezonskih plodova i domaćih proizvoda. Ovo godišnje doba donosi obilje svježih i zdravih namirnica koje mame bojama, mirisima i okusima.

Ekološki uzgojene namirnice lokalnih proizvođača razlog su ponovnom dolasku na tržnicu, potvrdili su to vjerni i odani kupci.

Na tržnici se u jesen mogu naći razni plodovi. Među njima i kraljica jeseni – bundeva koja se može koristiti u pripremi raznih jela – variva, pita, juha, kolača. Na tržnicama se mogu pronaći različite vrste bundeva – od manjih dekorativnih koje ukrašavaju domove do velikih bundeva bogatih mesom koje su idealne za kuhanje.

Vrijedne ruke lokalnih OPG-ova pobrinule su se da se u ovim danima na tržnici pronađu i razne sorte voća poput jabuka i krušaka, šljiva, grožđa kao i razni orašasti plodovi.

Jesenska ponuda povrća obiluje raznolikim zelenim i korjenastim povrćem. Kupus, kelj, špinat i zelena salata bogati su vitaminima i mineralima, a odlično se uklapaju u jesenske juhe i variva. Korjenasto povrće poput mrkve, peršina, celera i cikle također je u izobilju, a zbog svoje hranjive vrijednosti i raznovrsne upotrebe omiljeno je među ljubiteljima domaće kuhinje.

Jesenska tržnica također nudi bogatstvo pčelinjih proizvoda. Domaći med, propolis i razni drugi proizvodi često su dostupni kod lokalnih proizvođača. Med je poznat po svojim antibakterijskim i ljekovitim svojstvima, a posebno je koristan u jačanju imuniteta u hladnijim mjesecima.

Osim toga, tu su i već gotove zimnice poput ajvara, kuhane rajčice, kiselog kupusa, kompota.

Tržnica nije samo mjesto za kupnju, već i za uživanje u šarenilu prirode. Ovo je savršeno vrijeme da iskoristite sezonske plodove u svojoj kuhinji i pripremite zdrava, ukusna jela koja će vas zagrijati u hladnijim danima.

Komentari
Prethodni članakZapočelo prvenstvo u pikadu: u 1. kolu snage odmjerile dvije novogradiške ekipe
Sljedeći članakSvjetski je dan učitelja