Kako ističe pedagoginja Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška prof, savjetnik Mira Linjaković, od ove školske godine škola sudjeluje u projektu “Centar za volontiranje” Nositelj projekta je Informativno pravni centar Slavonski Brod, a partneri: Grad Slavonski Brod, Grad Nova Gradiška, Centar za socijanu skrb Nova Gradiška, Gimanzija Matija Mesić Slavonski Brod, Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, Tehnička škola Slavonski Brod.

– Cilj projekta je promoviranje školskog volonterstva te razvoj partnerskih odnosa između organizacija civilnog društva.  Projektom će se potaknuti mlade na bolje razumijevanje za svoju zajednicu i veću motiviranost za aktivno sudjelovanje. Kroz volonterske aktivnosti u klubovima, srednjoškolci će steći nove vještine i poznanstva – kaže Linjaković.

– Naša škola već ima tradiciju volontiranja kroz volonterski klub od 2016. godine koji je stao sa svojim radom zbog epidemioloških prilika. Ovim projektom krećemo ponovo s radom. Volontiranje je korisna aktivnost , a na nekim fakultetima i dodatni benefit pri upisu.  Bit će online edukacija, ali i stvarnih volonterskih akcija.

Sve koje zanima područje volontiranja, na našoj stranici na kanalu “VOLONTERI” pogledati novosti oko projekta “Centar za volontiranje”, najavljene akcije i pozive učenicima te pregled prijašnjih akcija i aktivnosti školskih volontera – ističe Linjaković.

Foto: S prošlogodišnjih radionica i druženja volontera ove škole

 

Komentari
Prethodni članakJavni poziv srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi – Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati
Sljedeći članakBOKS: Filip Poturović osvojio srebrnu medalju na državnom prvenstvu za seniore (VIDEO)