Ukoliko planirate put u neki drugi grad ili općinu, od ovoga tjedna vam nisu potrebne e-propusnice. Odluka je to Nacionalnog stožera civilne zaštite u pogledu treće faze popuštanja mjera u suzbijanju COVIDA-19. Uz ukidanje propusnica, dozvoljen je i javni gradski, kao i međugradski cestovni i željeznički promet.

Radnim danom vozit će 642, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova.

Međunarodni vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj i obrnuto neće voziti, kao ni  pogranični vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i obrnuto. Od 11. svibnja na dionicama pruga na kojima se izvode radovi privremeno ne voze zamjenski autobusi. Više informacija o radovima na dionicama pruga možete pronaći ovdje. 

Od 11. svibnja privremeno neće voziti određeni broj vlakova u unutarnjem prometu, dio vlakova vozit će nedjeljom i blagdanom, a dio vlakova vozit će na skraćenoj relaciji.

Putnike na ulazu u vlak čekaju dezinficijensi, a kondukteri paze da se u svakom trenutku poštuje razmak. Preporuka je da putnici nose i maske, a u kupeima samo po dva putnika.

Broj putnika u autobusima će morati biti manji nego obično kako bi se mogla održati fizička distanca među njima. -“Od 16. ožujka imamo prihod 0 i to je prijevoznicima put u stečaj, ako im se ne pomogne”, rekao je član vijeća Udruženja cestovnog putničkog prometa HGK Berislav Saraja.

 

Komentari
Prethodni članakOd danas iz improviziranog studija: Krenuli radovi na Domaćem radiju, uskoro se i gledamo…
Sljedeći članakBesplatan pristup internetu na javnim površinama i u Novoj Gradiški