Jučerašnje nevrijeme pogodilo je i Opatovac, Podvrško, Baćindol te izletište Strmac u općini Cernik. Velika količina kiše uzrokovala je velike poplave, ljudima je također voda ušla u kuće, materijalna je šteta velika.

– Bilo je strašno, u jednom trenutku smo samo gledali kako nam imovina odlazi. Meni je u jednom trenutku voda odnijela rakijski kazan, mješalicu za beton, paradna kola. Sve je otišlo. Voda nam je ušla u kuće, automobile, ma jad teški – pričaju mještani.

Na terenu su od jučer vatrogasci, predstavnici “Hrvatskih voda”, PZC Slavonski Brod, tvrtka “Gudeljević” i pomažu u saniranju šteta.

– Velika količina kiše uzrokovala je velike poplave u ovim mjestima, u nekim dijelovima širina vode je bila kao rijeka Sava. Štete su ogromne na objektima, poljoprivrednim strojevima, stočnom fondu, poljoprivrednim kulturama. U velikom broju objekata voda je ušla u kuće, štete se tek zbrajaju. Od jučer smo na terenu s ljudima, pomažu vatrogasci, “Hrvatske vode”, PZC Slavonski Brod i privatna tvtka “Gudeljević”. Nastojimo pomoći koliko možemo, najvjerojatnije ćemo zatražiti proglašenje stanja elementarne nepogode i vidjeti što se može učiniti – kaže načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić.

Ne ponovilo se, kaže narod.

Komentari
Prethodni članakOpćina Rešetari: Pozivaju se mještani da se jave ukoliko trebaju isušivače vlage ili ispumpavanje bunara
Sljedeći članakPrometna nesreća na križanju kod Rešetara na Barbari