Jučer je održan četvrti Izvještajni sabor Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška na kojem je sudjelovalo 120 članova. Okupili su se brojni gosti, te uveličali ovaj skup. Predsjedavao je Željko Klarić, a Izvješće o dosadašnjem radu podnio je predsjednik Udruge Mato Modrić.

Prije samog Izvještajnog sabora članovi Udruge i gosti su položili vijence i zapalili svijeće svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Novoj Gradiški, a također i preminulom prvom Predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu.

Da novogradiške udruge proistekle iz Domovinskog rata aktivno sudjeluju u današnjem društvu potvrdio je sinoćnji Izvještajni sabor  Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška.  Od ukupno 180 redovnih članova okupilo se 120 članova u Lovačkom domu u Cerniku. Zdravko Lang, Mato Modrić i Željko Klarić činili su radno predsjedništvo, te  između sebe izabrali Željka Klarića za predsjedavajućeg Saborom. Program je vodio Krešimir Baković koji je u ime Udruge pozdravio goste koji su prisustvovali događaju:

Jozo Bungić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Vlado Radošić, dopredsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Zebre” Nova Gradiška,  Ante Vukšić predsjednik Udruge roditelja poginulih hrv. branitelja iz Domovinskog rata Nova Gradiška, Viktor Alekšević predsjednik Udruge nezavisni dragovoljci Hrvatske Nova Grdaiška, Tomislav Štiner predsjednik Udruge hrv. branitelja liječenih od PTSP-a Nova Gradiška, Dejan Marjanović predsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrv. branitelja Domovinskog rata Nova Gradiška, Vjekoslava Karešin predsjednica Udruge udovica hrv. branitelja iz Domovinskog rata Nova Grdaiška, predstavnici Udruge 108. Brigade Zng RH iz Slavonskog Broda, predstavnici 157. Brigade HV-a, Stipo Šugić predsjednik Općinskog vijeća Gornji Bogićevci, ratni zapovjednici specijalne policije RH Stjepan Vuković i Ladislav Ostopanj, Zdravko Sajfert i Mato Ćurić iz 108. Brigade, ratni zapovjednik Vojne policije Ante Šolić, Josip Ostić predsjednik Matice hrvatske Nova Gradiška, Jerko Mandušić iz 3.A Brigade Kune, Ivica Kovačević i Dara Sokić iz Udruge hrv. branitelja INE podružnica Pakrac, Nova Gradiška i Požega.

Na Izvještajnom saboru članovi su osim potrebnih izmjena i dopuna Statuta zbog usklađivanja s novim Zakonom izglasali jednoglasno i jednu zanimljivost. Naime do  sada su članovi Udruge bili isključivo hrvatski branitelji koji su činili borbeni sektor u Domovinskom ratu, a od ovog Sabora to mogu biti i građanke i građani koji su činili civilni sektor, a također i mladi.

Brojni gosti su održali pozdravnu riječ, a Izvješće o dosadašnjem radu podnio je predsjednik Udruge Mato Modrić. Iz iscrpnog Izvješća doznajemo kako je Udruga redovno radila u skladu  s odredbama važećeg Statuta, te je provela brojne aktivnosti. Osim zahvale ostalim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata Mato Modrić se posebno zahvalio Gradu Nova Gradiška na dodjeljenom prostoru u Domu hrvatskih branitelja, te medijima koji su pratili rad Udruge.

Komentari
Prethodni članakApel za pomoć mještanima Gunje
Sljedeći članakZapalio se vlak na pruzi kod Starog Petrovog Sela