Turistička zajednica Grada Nova Gradiška održala je svoju redovnu izvještajnu skupštinu kako bi rezimirala svoj rad u protekloj i prikazala planove za tekuću godinu.

Zadovoljna godinom iza Turističke zajednice, pogotovo što se tiče prihoda, je direktorica Turističke zajednice, Dinka Matijević.

-“Dosta je realizirano prihoda u  2018. godini, to je gotovo milijun i 250 tisuća. Od toga ništa ne bi mogli bez potpore grada, a te potpore iznose oko 720.000, pomažu nam za redoviti rad i naše plače sa 68%. Razlika su strogo namjenska sredstva za naše manifestacije koje su planirane programom poticanja razvoja turizma u gradskom proračunu. Ovu razliku sredstava od gotovo 350.000 kuna mogu reći da je ostvarena našim trudom i radom, potpore dobivene kroz javljanje na natječaje Hrvatskoj turističke zajednice i sponzori donatori koji su prepoznali naš trud i rad pa su nam i oni priskočili i pomogli najviše za manifestaciju Novogradiško glazbeno ljeto, ali i za druge aktivnosti i jedan manji značajan prihod je ostvaren u vrijeme manifestacije od zakupa prostora.”

Ponosna je Matijević i na brojne manifestacije koje su obilježile Novu Gradišku na turističkoj karti Hrvatske, posebice na Novogradiško glazbeno ljeto koje je prošle godine nadmašilo sva očekivanja, popunilo sve smještajne kapacitete i bilo najposjećenija manifestacija u Slavoniji. Kod popunjavanja smještajnih kapaciteta, Matijević je na skupštini istaknula i turnir rukometnih veterana “In memoriam Ivo Petranović” koji je poprimio međunarodni karakter. 

-“Obje manifestacije velika su promocija našemu gradu, a ujedno su promocija kulture, sporta, glazbe i gastronomije”- kazala je Matijević .

Spomenute, ali i brojne druge manifestacije koje organizira Turistička zajednica Grada u suradnji s Gradom Nova Gradiška i brojnim drugima, primjerice novogradiškim ugostiteljima i udrugama nastavit će se i u tekućoj godini. Uskoro je po srijedi nadaleko poznata Sarmijada i provijada, uslijedit će Grahfest, Proljetni sajam, Festival kave i kolača i brojna druga gastro-zabavna događanja koja će obogatiti naš grad. Novogradiško glazbeno ljeto je već ugovoreno, vjeruju iz Turističke zajednice da će ponovno okupiti rekordan broj posjetitelja, a ni jesen i zima neće biti zakinuti za brojna atraktivna događanja poput Čobanijade i Adventskog sajma. 

Unatoč brojnim manifestacijama koje Turistička zajednica Grada organizira tijekom cijele godine, ipak sve zaplanirane aktivnosti nisu ostvarene, priznaje Matijević

-“Dosta aktivnosti koje bi Turistička zajednica kojoj su i primarne zadaće promocija, odlazak i nastup na velike sajmove turizma i posebne prezentacije moram priznati da za to nam nije ostalo sredstava. Grad se bazirao da nam osigura za manifestacije i događanja, kroz potpore smo izvukli za ovaj dio uređenja turističkog prostora. Ostale su nam te neke aktivnosti koje nismo mogli iz svog programa realizirati. Pretprošle godine smo snimili turistički film koji je doživio veliki uspjeh, a prošle godine smo planirali napraviti turističku brošuru, ali nismo uspjeli. Nismo uspjeli ispuniti sve planirane zadaće i to nam je žao, a razlog je jedan jedini, a to je nedostatak financijskih sredstava, međutim u ovoj godini trudit ćemo se da damo tome prioritet i to ćemo sigurno realizirati.”

Cilj za ovu godinu nadmašiti je same sebe, kazala je Matijević, te promovirati Novu Gradišku i izvan svojih granica. 

Iza svih navedenih aktivnosti stoji dobro uigran tandem Turističke zajednice grada, direktorica Dinka Matijević i djelatnica Ivana Matošević, sam Grad Nova Gradiška, ali i brojni drugi vanjski suradnici koji su zaslužili riječi zahvale

-“Prije svega moja djelatnica koja je uz mene sve ovo vrijeme, a naravno i zahvaljujem se posebno Odjelu za društvene djelatnosti, odsjeku i voditeljici te cijelom njenom timu. Mi smo nekako pod njihovom ingerencijom, u smislu da zajedno donosimo ovaj program razvoj poticanja turizma, planiramo manifestacije, kasnije se borimo da sve to lijepo namjenski potrošimo sredstva, ako fali oni su tu i uvijek uskoče. Bez njihove pomoći zaista ne bih mogla. Isto tako zahvaljujem na suradnji svim ustanovama, “POUMAR” i ravnateljici Danijeli Juranović, Gradskoj knjižnici i Biljani Dakić, školama i Gradskom muzeju, Gradu Nova Gradiška gradonačelniku i zamjenicima. Ja zaista nemam nikakvih problema i zadovoljna sam, odlična je suradnja prije svega s Gradom, a onda i sa svima ostalima.”

Na posljetku zahvalila se direktorica Turističke zajednice grada i medijima s kojima, kako kaže, također njeguje izvrsnu suradnju

-“To je jedna od primarnih zadaća Turističke zajednice, dakle promocija, a tko promovira, dakle mediji. Bez obzira što ste lokalni, ali zaista ste uvijek uz mene i na vašim portalima znam da se to jako dobro i daleko čuje, naravno i ta suradnja je bila izuzetna, nije se dogodilo da neko nije popratio ili da nije došao na neki događaj ili aktivnost, pa evo svi ste i ovdje na izvještajnoj skupštini i hvala vam od srca na tome.”

 

 

 

Komentari
Prethodni članakTeška prometna nesreća – Liječnici se bore za život trudne devetnaestogodišnjakinje!
Sljedeći članakNK “Mladost” Brđani u finalu kupa NS Nova Gradiška