U Novoj Gradiški u gradskom parku održana je tradicionalna izložba “Šuma okom šumara”. Na otvaranju izložbe sve prisutne pozdravio je Mario Bošnjak,  predsjednik Hrvatskog šumarskog društva Nova Gradiška i koji je istaknuo sudjelovanje brojnih autora iz Uprave šuma Nova Gradiška na prestižnom Bjelovarskom salonu fotografije kao i nagrade koje dobivaju već godinama.

-“Radi se o izložbi šumara iz regije: Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine. Uglavnom su to kolege inženjeri i tehničari šumarstva koji boraveći u šumi, uz svoj rad, bilježe svoja zapažanja.” – rekao je Bošnjak

Izložbu je otvorio Hrvoje Žakić, ravnatelj Hrvatskih šuma Uprave šuma Nova Gradiška:

-“Hrvatske šume po 16 put organiziraju ovu međunarodnu izložbu fotografija šumara. Drago nam je da i ove godine imamo svoje predstavnike koji su zauzeli najbolja mjesta ispred Uprave Šuma Nova Gradiška. Počevši  Gorana Dorića,  Zvonko Mišić i  Andrea  Karakašić.  Priključili smo se manifestaciji Novogradiškog glazbenog ljeta Uprava šuma Nova Gradiška  s Hrvatskim šumarskim društvom da  kroz fotografiju pokaže što šumari rade i kako vide  šumu u jednoj novoj dimenziji i prikažu njenu  intimu.”

I ove godine  su izložene najbolje fotografije bjelovarskog salona fotografije  „Šuma okom šumara“ s  međunarodnim sudjelovanjem.

Svoje fotografije je izložio jedan od najnagrađenijih fotografa Goran Dorić, koji je ujedno i najnagrađivaniji autor ovog fotografskog natječaja koji je svoju popularnost raširio i izvan granica Lijepe naše. Dorić je autor i fotografije lisice, koja je bila na kalendaru National geographic.

Komentari
Prethodni članakGradsko društvo Crvenog križa i danas će dijeliti pakete humanitarne pomoći
Sljedeći članakEuropski projekti i demografske mjere: Žitelji općine Nova Kapela proslavili Dan općine