Jučer je održan predizborni skup HDSSB-a u Pučkom otvorenom učilištu “Matija Antun Relković” u Novoj Gradiški, čime je službeno započela predizborna kampanja ove stranke.

U prepunoj dvorani Doma kulture   gostovali su čelnici Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje:  utemeljitelj stranke hrvatski general Branimir Glavaš, predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, predsjednik Vijeća za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku HDSSB-a Vladimir Šišljagić, Dinko Burić, Josip Salapić i Željko Kraljičak. U ime domaćina pozdravnu riječ održao je Dubravko Gubić, predsjednik novogradiške gradske organizacije HDSSB-a i kandidat na stranačkoj listi za Hrvatski sabor. Dugogodišnji iskusni političar Josip Mikšić, također kandidat liste, održao je sažet govor u kojem je ukazao na “lijeve i desne” kao iste, te na program stranke HDSSB -a kao jedino rješenje. Pozvao je sve da svoj glas daju listi broj 11. u petoj  izbornoj jedinici.

Dragan Vulin naglasio je kako je došlo vrijeme da se odnos prema Slavoniji promijeni. Duboko je uvjeren da nakon 8. studenog više ništa neće biti isto jer HDSSB ima vrlo jasan program u odnosu na programe ostalih stranaka, koji nisu ništa drugo nego liste lijepih želja. HDSSB-ov se program temelji na poljoprivrednoj, prehrambenoj i prerađivačkoj industriji, koje trebaju biti temelj razvoja zemlje, kao i na reformi regionalne i lokalne samouprave. Poručio je mladima da “želimo biti Slavonci, a ne sezonci”, uz čvrsto uvjerenje da će HDSSB imati ministra poljoprivrede u novoj Vladi.

Dinko Burić i Vladimir Šišljagić podjelili su svoja razmišljanja s nazočnima o tome kako su sve Vlade do sad bile nesposobne, te su namjerno zapostavljele Slavoniju i Baranju.

S ovog preizbornog skupa nije odaslana poruka s kime će HDSSB koalirati nakon izbora, ali je jasno izrečeno da ” žele vlast i svog ministra poljoprivrede”. Potencijalni ministar spomenutog resora također se predstavio. Željko Kraljičak ima brojne kompetencije i promovirao je poljoprivredu kako startnu poziciju za razvoj Slavonije, Branje, Srijema i Podravine.

Branimir Glavaš je u svom govoru istaknuo kako je Dragan Vulin najmlađi predsjednik parlamentarne stranke u Hrvatskoj, ali i u Europi, što jasno pokazuje ozbiljnost HDSSB-a. “Nakon deset godina nužno je aktivno sudjelovati u vlasti i imati svojega člana u budućoj Vladi, jer to je jedini način da se ozbiljno i sustavno provedu potrebne promjene.” Glavaš je dalje podsjetio nazočne na izborne rezultate 2007. godine kada je HDSSB osvojio tri mjesta u Saboru, da bi se 2011. broj zastupnika udvostručio  što pokazuje interes biračkog tijela za regionalne stranke. Vođeni krilaticom ” Za svoj dom” Glavaš smatra kako će upravo oni biti pobjednici na predstojećim izborima u smislu participiranja u novom sazivu Vlade Republike Hrvatske. Pozvao je sve da preferencijlani glas prilikom glasovanja daju Draganu Vulinu.
Na predizbornom skupu goste su zabavljali Stjepan Jeršek Štef i Šima Jovanovac dok su počasnu stražu držali članovi novoustrojene  Slavonske sokolske garde.

no images were found

Komentari
Prethodni članakSvjetski dan jabuka
Sljedeći članakGimnazija Nova Gradiška provela akciju “Cijeli grad čita”