PREKRŠAJNE PRIJAVE I ZA DRUGOG 56-GODIŠNJAKA IZ SUKOBA U TRGOVAČKOM CENTRU

U vezi događaja od 8. srpnja (sukob dva muškarca u trgovačkom centru) i određivanje istražnog zatvora, dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da je i drugi 56-godišnjak počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja zbog korištenja spreja s nadražujućom tvari.

IZAZVAO PROMETNU NESREĆU POD UTJECAJEM ALKOHOLA

Jučer, 19. srpnja na kružnom toku ulica Ivana Gundulića, Matije Antuna Relkovića i Trga kralja Tomislava, u Novoj Gradiški, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, nakon koje se 67-godišnji vozač osobnog automobila udaljio s mjesta događaja. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 67-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, skrivio prometnu nesreću jer nije prilagodio brzinu kretanja zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom, te je sletio van kolnika na nogostup gdje je udario u prometni znak. Nakon prometne nesreće 67-godišnjak je napustio mjesto događaja prometne nesreće, no ubrzo su ga policijski službenici pronašli i vratili na mjesto događaja.

Policijski službenici protiv 67-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a isti je također smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.

U ZATVOR NA 10 DANA ZBOG PROMETNIH PREKRŠAJA

U vezi događaja od 18. srpnja – Prometna nesreća na graničnom prijelazu. Nakon što su prestali razlozi zadržavanja, 64-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je odveden na žurni postupak na Prekršajni odjel u Stalnoj službi u Novoj Gradiški. Sud je presudom istom odredio novčanu kaznu, zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci i kaznu zatvora u trajanju od 10 dana. Isti je 19. srpnja oko 14 sati predan pravosudnoj policiji u zatvoru u Požegi.

Napominjemo da policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari
Prethodni članakBrodsko posavska županija dodijelila 1,75 milijuna kuna za poduzetnike s područja županije
Sljedeći članakOd 1. kolovoza očinski dopust: Povećana naknada plaće tijekom korištenja prava na roditeljski dopust