Grad Nova Gradiška uputio je građanima sljedeću obavijest:

Obavještavamo građane Nove Gradiške da će se od 1. veljače 2021. godine, temeljem članka 74. st.1. Odluke o komunalnom redu Grada Nove Gradiške (Novogradiški glasnik br. 05/2019), obavljati redovite kontrole parkiranja vozila u čitavoj 1. gradskoj zoni s naglaskom na Ulicu Slavonskih graničara.

Spomenutom Odlukom se, između ostaloga, zabranjuje parkiranje i zaustavljanje vozila na javno prometnim površinama koje nisu označene prometnom signalizacijom kao javno parkiralište.

Zabranjuje se koristiti javne površine: trgove, šetnice, nogostupe, pješačke zone te staze za zaustavljanje, parkiranje i kretanje vozila.

Mole se građani na postupanje sukladno odredbama Odluke o komunalnom redu odnosno što znači da je dozvoljeno parkiranje na označenim parkiralištima dok je strogo zabranjeno parkiranje izvan takvih mjesta ( zelene površine, korzo i sl.)

Vršenjem redovite kontrole, komunalni redar će izricati novčane kazne predviđene člankom 133. Odluke u iznosu od 600,00 kuna za osobe koje postupe suprotno propisanoj obvezi.

Zaključno, u svrhu poštivanja odredaba Odluke o komunalnom redu kao i izbjegavanja izricanja novčanih kazni, mole se građani na postupanje sukladno ovoj Obavijesti.

Komentari
Prethodni članakUgostitelji nisu otvorili, najavljen prosvjed
Sljedeći članakGimnazija Nova Gradiška proslavila 102. rođendan / video